Wikipedija:Lua

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Lua je programski jezik, ki je sedaj na voljo preko MediaWiki razširitve (extension) Scribunto. Lua koda se lahko sedaj lahko vstavi v wiki stran z uporabo funkcionalnosti "{{#invoke:}}" Scribunto MediaWiki razširitve. Nadomešča funkcije razčlenjevalnika kode.

Primer modula[uredi | uredi kodo]

Testiranje enot[uredi | uredi kodo]

Ogrodje za testiranje enot za Wikipedijine Lua skripte je na voljo na Modul:UnitTests. Dovoljuje izvajanje vaše skripte za podan nabor vhodnih vrednosti in preveri, da so proizvedene pravilne izhodne vrednosti. Testi enot so še posebej uporabni zaradi detekcije nazadovanja delovanja, ki nastane možnega vnosa novih problemov pri spremembe skripte.

Glede na dogovor so testi enot za modul kot je Modul:Banana umeščeni v Modul:Banana/testniprimeri in izvajani na Pogovor o modulu:Banana/testniprimeri z npr:. {{#invoke: Banana/testniprimeri | run_tests}}. Testne metode se morajo začeti z "test". Preprost primer iz Modul:Banana/testniprimeri je spodaj.

-- Test enote za [[Modul:Banana]]. Za izvajanje testov klikni na pogovorno stran.
local p = require('Modul:UnitTests')

function p:test_hello()
    self:preprocess_equals('{{#invoke:Banana | hello}}', 'Hello, world!')
end

return p

Za seznam vseh modulov, ki uporabljajo testiranje enote, glejte Posebno:KajSePovezujeSem/Modul:UnitTests.

Označevanje pretvorjenih predlog[uredi | uredi kodo]

Prosimo, da umestite predlogo {{Lua}} v vse predloge, ki uporabljajo Lua. To bo pomagalo pri boljšem nadzoru uporabe Lua in pretvorbi predlog. Izgleda takole:

Glej tudi[uredi | uredi kodo]

V angleški Wikipediji