Pojdi na vsebino

Predloga:WikiProjekt 1000 nujnih

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Dokumentacija za predlogo[poglej] [uredi] [zgodovina] [osveži]

Pasica za označevanje člankov, ki sodijo v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Vsi članki so že označeni, predloge je treba brisati in dodajati le ob spremembah seznama člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija.

Uporaba[uredi kodo]

Predlogo vključite na pogovorno stran s kodo {{WikiProjekt 1000 nujnih}}, v tej osnovni obliki bo vključila stran v kategorijo Članki WikiProjekta 1000 nujnih.

Poleg tega sprejme še dva parametra (nista nujna):

Parameter Vrednost Alternative
dolžina škrbina skrbina
članek clanek
dolg
status izbrani ič, IČ

Dolžino članka je možno preveriti po navodilih na projektni strani. Parameter |dolžina=škrbina samodejno uvrsti članke v kategorijo Škrbine WikiProjekta 1000 nujnih, |dolžina=dolg pa v kategorijo Dolgi članki WikiProjekta 1000 nujnih.

Kot nakazuje ime, se s |status=izbrani označuje izbrane članke s seznama, ti članki se samodejno uvrstijo v kategorijo Izbrani članki WikiProjekta 1000 nujnih.

Vrednosti je treba posodobiti ob razširitvi članka nad mejo za »normalen« ali dolg članek oz. ob razglasitvi za izbranega ali morebitnem odvzemu statusa.

Zgled[uredi kodo]

Koda {{WikiProjekt 1000 nujnih|dolžina=dolg|status=izbrani}} bo izpisala:

To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, sodi v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glej strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani
Po številu znakov je to dolg članek.
Po kriteriju kakovosti je bil članek označen kot izbrani.