Nostradamus: razlika med redakcijama

Jump to navigation Jump to search
dodanih 8 zlogov ,  pred 15 leti
brez povzetka urejanja
'''Drugo zanimivo dejstvo''' je, da se je rodil leta 1503 24. decembra po starem koledarju (bil je torej rojen na Božič), preden je papež Gregor uvedel reforme glede štetja in premaknil Božič za 10 dni.
 
'''Tretje zanimivo dejstvo:''' umrl je leta 1566. Če seštejemo 1 + 5 dobimo '''666'''. To pa je zelo zanimivo dejstvo in število, saj razodetje to število imenuje število človeka zveri. To število je na zanimiv način povezano tudi z dojemanjem našega položaja v galaksiji. Od njegovega središča smo oddaljeni 2/3 razdalje do roba, kar zopet znaša 0,666 ... Če temu število postavimo v odnos število, ki se največ pojavlja v Svetem pismu, 1000, potem dobimo število 0,666 x 1000 = 666. Zemlja je neke vrste kaznilnica, ali poboljševalnica. To se približno sklada z dejstvom, da "živimo v solzni dolini". Šele zadnje stoletje smo odkrili ultimativno uničevalno orožje, s čemer se je v bistvu izkazalo, da je vsak globalni spopad nesmiseln, saj ne bi bilo zmagovalca; vsi bi v bistvu bili "poraženci". S tem ultimativnim orožjem, se je počasi začela začrtovati prihodnja doba človeštva, "Vodnarjeva doba", doba resnice, tehnologije, duhovnosti.
S tem je torej Nostradamus prerok človeštva, "univerzalni resesančni genij", ki opozarja na naše slabosti in nam ponuja dva velika scenarija za prihodnost, ne zato, da bi nas strašil, temveč da bi spoznali, kot pravi v najsodobnejši biografski uprizoritvi na koncu filma: "... Božja volje je da človeštvo spozna, da je odgovorno samo zase. Usoda je v naših rokah; z našimi dejanji vplivamo na našo prihodnost."
 
Brezimni uporabnik

Navigacijski meni