Pomoč:Uvod v Slogovni priročnik/4

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


SlogP
Obsežen vir

Poglavja članka
Naredite članek berljiv

Slike in sklici
Obogatite besedilo

Povezave
Povezovanje enciklopedije

Doslednost
Zadnja mala zadeva vredna razmisleka

Povzetek
Preglejte, česa ste se naučili



Povezave

Abstraktne grafike, ki prikazujejo wikipovezave

Povezovanje s hiperpovezavami je pomembna značilnost Wikipedije. Notranje povezave (ali "wikipovezave") povezujejo projekt v medsebojno povezano celoto. Povezave zagotavljajo takojšen dostop do lokacij znotraj projekta in povečujejo razumevanje bralcev o obravnavani temi. Kako jih dodajati, ste se naučili v razdelu Urejanje v tem vodiču.

Da določite, koliko notranjih povezav je potrebno vključiti v članek, se vprašajte, "Ali bi bil bralec te teme zainteresiran za ta drugi članek? Ali pomaga razložiti koncept, ki je samo na kratko opisan v tem članku ali pa bi lahko bralcu bil neznan?". Običajno naj bi bila prva pojavitve (vendar ne naslednje pojavitve) pomembne besede povezana z ustreznim člankom na to temo. Pazite, da ne vključite preveč povezav, saj to zmanjšuje berljivost.

Zunanje povezave (do spletnih strani, ki niso znotraj Wikipedije) se lahko dodajo v poglavje "Zunanje povezave", skupaj s kratkim opisom. Te naj bodo vključene le, če so izjemno relevantne ali zagotavljajo več podrobnosti, kot jih članek lahko zajame. Spletne strani, ki se uporabljajo kot sklici za podporo vsebini članka, pa naj se namesto tega vključijo v poglavje "Sklici".

Glej tudi

Preizkusite se! Sodelujte v kvizu, da izboljšate svoje veščine povezovanja