Pomoč:Uvod v pogovorne strani/1

Iz Wikipedije, proste enciklopedije


Pogovorne strani
Začetek pogovora

Vzbujanje pozornosti
Iskanje drugih za pomoč

Povzetek
Preverite kaj ste se naučiliČe imate kakšno vprašanje, skrb ali komentar povezan z izboljšanjem članka v Wikipediji, lahko napišete sporočilo o tem na pogovorno stran članka.

Obkrožen zavihek za pogovor

Do pogovorne strani dostopate tako, da kliknete na zavihek "Pogovor" na vrhu članka. Če je zavihek izpisan v rdeči barvi, to pomeni le to, da še nihče ni ustvaril komentarja; sami lahko začnete z razpravo.

Če začnete novo temo v pogovoru, jo začnite na dnu pogovorne strani. Najboljši način, da to naredite je, da kliknete na zavihek "Dodaj temo" na vrhu strani. To vam omogoči vnos nov glave razdelka in komentarja.

Če odgovarjate na komentar nekoga drugega, napiši svoj komentar pod njegovega. To lahko storiš tako, da klikneš na povezavo [odgovori] za njegovom komentarem. Ustvari povezave na strani, ki jih omenjaš s klikom na ikono Ikona verige in omembo ostalih urejevalcev s klikom na ikono Ikona za dosajanje uporabnika.

Vaši komentarji bodo podpisani z IP naslovom (številko, ki predstavlja tvojo internetno povezavo)uporabniškim imenom in povezavo na vašo osebno pogovorno stran, skupaj s časom, ko ste stran shranili. Če boste ustvarili svoj račun, bo vaše uporabniško ime postalo vaš podpis in boste lahko izgled svojega podpisa tudi spremeniliČe želite, lahko izgled svojega podpisa tudi spremenite.