Pogovor o kategoriji:Slovenski partizani

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Untitled[uredi kodo]

Opis te kategorije je treba spremeniti. Trenutni Pod to kategorijo spadajo partizani, ki so sodelovali v boju proti okupatorju na Slovenskem. ne odgovarja naslovu, saj po njem ta kategorija zajema partizane (vseh narodnosti), ki so se borili v Sloveniji (torej tudi Italijani, Rusi, Hrvati, Avstrijci, Francozi, Novozelandci,...) in ne le Slovence. LP, --Klemen Kocjančič 21:22, 4 feb. 2005 (CET)

če so se borili in umirali skupaj si poleg skupnih grobov zaslužijo tudi skupno kategorijo. Ali je anziv najbolj primeren pa ne vem. Kje je naša Ajda?--Janez Novak 21:26, 4 feb. 2005 (CET)

Po navadi je pri teh kategorijah, da skušaš zajeti čim večjo množico. Sam bi sem štel tako Slovence, ki so se borili drugje (seveda partizane, da ne bo pomote!), kot tudi ostale partizane, ki so sodelovali pri osvoboditvi Slovenije, vključno s Titom, ki je bil oboje. --romanm (pogovor) 21:28, 4 feb. 2005 (CET)

Istočasno potekata dva ista pogovora: za nadaljevanje glej Pogovor:Josip Broz Tito. LP, --Klemen Kocjančič 21:34, 4 feb. 2005 (CET)

Pa so bili pripadniki drugih narodov v NOV in PO? Če so npr. bili Novozelandci ali Rusi, so bili PMSM še vedno pripadniki novozelandske vojske, oziroma rdeče armade. Sicer pa zanimiva tema. --xJaM 21:36, 4 feb. 2005 (CET)

V NOBju je sodelovalo tudi nekaj Novozelandcev (npr. "Frenk" v Lackovem odredu, ki je bil ujet v Grčiji, bil nastanjen v mariborskem Stalagu, od koder je pobegnil in se pridružil NOGu. Zaradi svoje vojaške usposobljenosti je bil zelo cenjen (bil mitraljezec, desetar,...)). Sam bi predlagal zamenjavo te kategorije z Category:Slovenski udeleženci NOB, ki bi vključevala tudi Slovence, ki so se borili izven Slovenije (npr. imeli "smo" četi v Makedoniji in v Grčiji ter tako bi zajeli brez slabe vesti tudi Tita.) LP, --Klemen Kocjančič 21:43, 4 feb. 2005 (CET)