Pogovor o kategoriji:Pogovor

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Dolgo sem iskal možnost, da vsi zainteresirani izvemo, kje poteka neka spošno zanimiva diskusija. In da se na take diskusije ne pozabi! Rezultat bi moral biti nov članek, nov ostavek v obstoječem čalnku ali morda samo nov ali popravljen stavek v kategoriji Wikipedija. Predlagal sem razne rešitve okrog "Pod lipo", slabo opisane in nesprejete. PMGP je rešitev s to kategorijo "Pogovor" ustreznejša. Nekdo nekaj napiše na pogovorni strani nekega članka, potem pa se kot plaz sprožijo (ali ne) dodatna mnenja.

Zmenimo se približno tako: Vsak aktivni Wikipredist je dolžan dodati k pogovoru na neki strani, za katerega smatra da ima splošen pomen kategorijo "Pogovor". Potem pa občasno pogledaš kaj je tu in se udeležiš ali ne razprave. Problem izgleda rešen, enostavno, elegantno. Enostavne in elegantne rešitve so najboljše!

Kaj menite?

Pa potem ko je stvar končana bo treba malo "radirati" to navedbo kategorije.

Kategorija "Pogovor" se mi sicer ne zdi posebej smiselna - kar je skupnega pomena, naj se debatira Pod lipo, pogovori o posameznih člankih pa si ponavadi niso sorodni. Če pa že, bi bilo morda bolje namesto kategorije "Pogovor" narediti "Pogovor v decembru 2004" ali "Pogovor o uporabi predlog, 2004" (karkoli že). Na ta način bi tudi videl, kdaj je pogovor zastaral in bi ga lahko zbrisal ali posodobil kategorijo. Nekaj podobnega imajo Nemci za označevanje škrbin; njihov Template:Stub ima v sebi še kategorijo z mesecem in letom. --romanm (pogovor) 13:47, 31 dec. 2004 (CET)
Da po svoje se strinjam s teboj. Pa ker moje diskusije o tem, da bi vse skupne diskusije opravljali vedno "Pod lipo" ni naletel na odobravanje (pa nisem jezen, vsaj pogovorili smo se) se mi zdi ta ideja možna in enostavna rešitev. Kaj bomo naredili, če se začne in razvije pomebna diskusija nekje na neki pogovorni strani nekega članka? Jo bo nekdo prestavil "Pod lipo"? In tako naprej. Seveda pa je ideja o kategorijah pogovor po mesecih in letih lepa in smiselna dopolnitev. Ko bom v letu 2006 gledal te stvari, bo koristna informacija da se je pogovor začel pred dobrim letom. Ali bi se dalo nekako spraviti v zapis še datum zadnjega posega (seveda je v zgodovini, ampak tam kjer je navedeno - v spisku člankov v kategoriji). Te kategorije morajo biti imenovane <nekaj> LLLL-MM-DD.
Pa če še kdo pristavi svoje ideje bomo nekam prišli. Pa Srečno, zdravo in uspešno Novo leto.
nwAwak
iianz

Janez Novak 14:37, 31 dec. 2004 (CET)

V tej dobi ne vidim problema, če iščeš pogovor. Vstaviš v iskalnik določene besede, ki veš, da so v pogovoru oz. ključne besede in boš našel. Se pa strinjam z Janezom, da potekajo na drugih pogovornih strani stvari, ki veljajo za občo Wiki, ne le za članek. Mogoče bi morali v tem primeru ustvariti oz. dopolniti obstoječe "Wikičlanke" (takoj ko se ustvari novo soglasje o zadevi) in pogovor prenesti na njihovo stran. LP, --Klemen Kocjancic 14:52, 31 dec. 2004 (CET)

Odstranitev nekaterih člankov[uredi kodo]

Predlagam odstranitev nekaterih člankov iz te kategorije in predlagam ohranitev samo arhivskih strani. Kategorija po zgornji debati ni nikoli ažurirana, poleg tega pa je naša infrastruktura že dovolj narasla, da imamo za predloge specifične kategorije. Če ne bo nasprotovanja, bi odstranil vse normalne pogovorne strani v osnovnem imenskem prostoru. A09|(pogovor) 21:53, 10. november 2022 (CET)[odgovori]

Strinjam se z odstranitvijo nekaterih člankov, čeprav ne bi ohranil samo arhivskih strani, ampak vse strani, ki imajo širši pomen za skupnost. Ta kategorija bi morala biti krovna kategorija, v kateri so zbrane specifične razprave po podkategorijah (npr. o pravopisni ustreznosti naslovov člankov). --TadejM pogovor 19:44, 15. maj 2023 (CEST)[odgovori]