Pogovor o Wikipediji:Wiki priznanja

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Malo po vzoru :en. "The Cool as a Cucumber Award" sem mislil nadomestiti z "Hladen kot špricer", samo problem je potem z sliko (malo čuden bi zgledalo, da dajemo na uporabniško stran slike kozarcev ;). Kakšni predlogi za priznanja? LP, --Klemen Kocjancic 16:37, 21 jan. 2005 (CET)

Z uvedbo teh priznanj se v celoti strinjam. Namenjena naj bi bila predvsem ne-administratorjem (administratorji naj bi te stvari počeli po »službeni dolžnosti«). Potrebno pa je izdelati pravila za podeljevanje. Ne more kdorkoli komur koli podeliti takega priznanja. Po mojem poznavanju (ni pa nikjer seznama nagrajenecv ali pa se motim?) je bilo podeljeno do sedaj le fotografko priznanje Boštjanu. Podelil ga je Klemen. Da ne bo nesporazuma! Boštjan to priznanje več kot zasluži!

Pravila naj bi bila:

  • Predlaga lahko kdorkoli, na pogovorni strani teh priznaj.
  • Diskusija traja vsaj en mesec
  • Glede na mneje večine birokrat podeli ali ne podeli priznanje.

--Janez Novak 18:03, 31 jan. 2005 (CET)

V tretji vrstici (takoj za tem so predstavljena priznanja) je link na seznam dobitnikov priznanj v Wikipediji. Po zgledu :en so določena tudi pravila, vsak lahko podeli komurkoli na podlagi kriterijev posamezne nagrade. Tvoja predloga za vsaj en mesec in birokratsko podeljevanje se mi ne zdita v redu. Npr. jaz sem zadnjič dobil na :en WikiHvala, samo zato, ker sem dal link na slovenski članek, ki je bil prevod angleškega. Podeljevanje nagrad tako temelji predvsem na osebni presoji (ki mora seveda biti kritična in objektivna) Wikipedistov, ki cenijo delo drugih. To je tudi namen priznanj, ki niso zamišljena kot priznanja, ki ga podeli skupnost kot celota. LP, --Klemen Kocjančič 19:24, 31 jan. 2005 (CET)

Mislim tudi, da so Angleži nekje zapisali, da se naj s priznanji ne 'špara' in, da se lahko podeljujejo pogumno - seveda po zgoraj omenjeni osebni presoji. --xJaM 19:52, 31 jan. 2005 (CET)

Ampak minimum (če vsakdo lahko podeli vsakemu) mora biti utemeljitev. Če ne bomo preje ali sleje prišli do situacije podeljevanja: Servacij -> Bonifacij -> Konigunda -> Pankracij -> Brunhilda. --Janez Novak 20:02, 31 jan. 2005 (CET)

Utemeljitev se navede na uporabniški strani, kot sem to že storil. Mogoče je potrebno dodati razlog še na seznam. LP, --Klemen Kocjančič 21:41, 31 jan. 2005 (CET)

Težnostna priznanja[uredi kodo]

Klemen, če še še nisi spomnil, bi lahko uvedli tudi 'težnostna' priznanja - no, priznanja v slogu veteranskih priznanj po teži - torej po številu urejanj, ali kaj podobnega. Recimo 1K, 2K 5K, 10K, 20K, 30K, +. Trenutno bi jih bili deležni (navajam po statistiki):

Matija bi lahko morda naredil slikice, podobno kot je naredil za veteranska priznanja. Kaj menite? --xJaM 07:40, 15 oktober 2005 (CEST)

Misliš podobno kot na :sr? Sam sem razmišljal o tem, a mi osebno tisti kvadratki tam ne ugajajo. Če se Matiji seveda da ponovno vsesti za računalnik in kaj skup' spraviti... Tisti kvadratki mi ne odgovarjajo zato, ker nič ne povejo, ko jih vidiš. V obliki medalje (kovanca) bi bilo malo težko, saj bi bolj težko gor spravili npr. 50.000. MMG Kakšen naj bi bil naslov odlikovanja? Potem bi se še morali dogovoriti, kaj štejemo kot urejanje (samo članke ali vse skupaj). LP, --Klemen Kocjančič 09:07, 15 oktober 2005 (CEST)

Osebno sem sicer proti. Število urejanj po mojem še ne pomeni nujno teže urejevalca. Ampak vseeno lahko priznanja naredim, četudi večinsko mnenje ne bo v skladu z mojim. :) lp, --matijap | pogovor 10:19, 15 oktober 2005 (CEST)
Meni osebno so odveč. LP --Tone 10:31, 15 oktober 2005 (CEST)

V primeru, če se Matija spraviš k delu, bi ti predlagal, da uporabiš obliko nadomestnega trakca (ala Slika:Medal of Honor ribbon bar.png; kakšnih 8x30 mm); na sredi bi bil znak WP, čez to in po dolžino trakca pa bi bil zapis številk (1.000, 5.000, 10.000, 20.000,...); mogoče bi razmislil tudi o barvni lestvici (vsako priznanje ima svojo barvo)? Mene pa npr. "moti" to, da se to priznanje na :sr podeljuje tudi osebam, ki sploh nimajo toliko urejanj, ampak za njihovo delo izven :sr WP (za to bi lahko PMM uporabili navadne zvezde). LP, --Klemen Kocjančič 10:59, 15 oktober 2005 (CEST)

Če ni podpore za zamisel, potem ni potrebe, da se takšna priznanja uvedejo. Mislil sem, da bi bil zapis za npr. 50.000 kar 5 K. Za kakovostne vnose z razliko od 'težnostnih je verjetno malo težje spremljati. --xJaM 12:55, 20 oktober 2005 (CEST)

vLanguages other than Englishv[uredi kodo]

I went through and added all the languages I could find here, to Wikicommons barnstar page and to each of the Awards Pages on the different languages. Are there other languages that are missing? -- Evrik 18:17, 17 februar 2006 (CET)

WikiMedalja za hišniška opravila[uredi kodo]

Mi lahko nekdo prosim razloži, za kakšna hišniska orpavila naj bi tukaj šlo? Hvala --Burek 16:51, 13 maj 2006 (CEST)

Veteranska priznanja[uredi kodo]

Z veteranskimi priznanji imam občutek, da vlada nekakšna zmeda. Zdi se mi namreč, da nimajo prave veljave, ker jih je preveč. Po svojem namenu bi se jih moralo podeljevati na vsakih nekaj let, da bi imela status "veteranstva". Predlagam, da bi jih podeljevali samo na vsakih 5 let, nekako po zgledu, ki ga uporablja Javni sklad za kulturne dejavnosti (JSKD) za priznanja na kulturnih področjih. Tam podeljujejo različne značke na vsakih 5 let (Gallusove značke za ljubiteljsko glasbeno dejavnost, Linhartove za gledališko, Maroltovo za folklorne, ter značke Mete Vidmar za ples). Na Wikipediji mogoče ne bi imeli sistema za bronasto, srebrno in zlato (15 oziroma 20 let) priznanje, kakor ima JSKD, ampak za leta pač ne bi imeli omejitve. --Janezdrilc (pogovor) 17:14, 14. marec 2015 (CET)[odgovori]