Pogovor:Valentinovo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je stran za pogovor o izboljšanju članka Valentinovo.
Stran ni namenjena splošnim pogovorom o temi članka.

Pravila za članke

Barve[uredi kodo]

Besedilo v okvirju je zaradi kombinacije barv nečitljivo. --AndrejJ (pog., prisp.) 14:20, 14 februar 2006 (CET)

Ustrezna predloga, kjer lahko to urediš, je predloga:Infobox Holiday. Poleg tega bi te prosil, če naložiš sliko svetega Valentina iz en: v Zbirko, ker sam delam na javnem računalniku in žal nimam te možnosti. --Eleassar pogovor 14:27, 14 februar 2006 (CET)

Potrošniški praznik[uredi kodo]

Živel še en ameriški potrošniški praznik pri katerem zaslužijo predvsem cvetličarji, izdelovalaci čokolad in podobni. V Sloveniji smo imeli Gregorjevo, ki je bilo čisto normalen praznik. Potem pam so prišli reklamni agenti in ostali in nam vsiljujejo (reklamirajo klavbojske) praznike, pri katerih je potrebno zapraviri veliko denarja. --Janez Novak 14:36, 14 februar 2006 (CET)

Sicer se popolnoma strinjam s tabo, Janez, vendar menim, da tovrstni izpad ni ravno bistvenega pomena za enciklopedijo. Dejstvo je, da praznik obstaja in, da se ga »držijo« neke norme, ki se jih (sicer bebavi po MSM) »človečki« veselijo in oklepajo. In to je pač (žal) treba spoštovati.--Rude 14:39, 14 februar 2006 (CET)
Tudi jaz menim enako kot Rude. Praznik je potrošniški, dejstvo pa je, da je ga praznuje veliko ljudi in ga je treba opisati. --Eleassar pogovor 14:58, 14 februar 2006 (CET)
No ja, ni čisto res. Pri nas ima Valentin že dolgo časa svojo vlogo - prinese ključ do korenin. --Eleassar pogovor 16:34, 14 februar 2006 (CET)

Kar zapravljajte denar danes in ob podobnih dnevih za svoje prijateljice ali prijatelje. Moji prvi (pkojni) ženi je bilo ime Marjeta in je dobila velikokrat za darilo sproti odtrgano marjerico. Vi pa kar kupujte enkrat na leto orhideje. vrtnice, ... Pa veliko užitka! --Janez Novak 16:58, 14 februar 2006 (CET)