Pogovor:Seznam cest in ulic v Ljubljani

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Polje[uredi kodo]

Uradno ime ulice je Polje, Ljubljana - Polje je pošta.

Tudi prav. Ideja za to stran je padla sicer zaradi povezav na osebke, po katerih so poimenovane ulice, vendar ne smemo ignorirati ulic, ki se imenujejo po čem drugem. Tudi takih je veliko in bojo pač povezane s člankom, kamor njihovo ime spada. --Ziga 9 julij 2005 12:52 (CEST)

ni bila Prešernova včasih Marijina? in Marijin trg namesto Prešernovega trga? --Ziga 00:43, 1 februar 2006 (CET)

Slog seznama[uredi kodo]

Kar se tiče ureditve te strani se nagibam k temu, da so notranje povezave (zaenkrat) na pojme, t.j. ljudi, po katerih so ulice poimenovane, in ne kot rdeča povezava na neko ulico; npr.

zakaj? ker bo razen nekaterih pomembnejših ulic, ki so v centru mesta (ob katerih so npr. kakšne pomembne zgradbe in imajo opisa vredno zgodovino), vse druge "rdeče povezane" ulice za vekomaj ostale rdeče. --Ziga 10:16, 14 maj 2006 (CEST)

Glede na dejstvo, da imamo le dva taka primera, da imata svoj članek, ki obstaja, se mi tudi zdi dobro, da se spremeni obliko povezave, potem ko že obstaja članek. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 10:34, 14 maj 2006 (CEST)

Kaj bo pa z istoimenskimi ulicami ostalih mest?? Razločitev dunajska cesta (Ljubljana), dunajska cesta (Maribor), dunajska cesta (*Titovgrad)? -Ferdi 10:37, 14 maj 2006 (CEST)

Če nisi opazil, že obstajajo članki o cestah in ulicah in se držijo dogovora o geografski razločitvi; torej Celovška cesta, Ljubljana in ne Celovša cesta (Ljubljana). LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 10:45, 14 maj 2006 (CEST)
Da, pretkano ste tole storili... toda mar bomo potem imeli Celovška, Ljubljana; Celovška, Maribor; Celovška, Koper; Celovška, *Alabaster? -Ferdi 11:01, 14 maj 2006 (CEST)

Tako naredimo, ja. Ko (če) bo članek napisan, spremenimo vnos v seznamu tako, kot je npr. pri Dunajski cesti ipd.: prej je bila npr. Dunaj|Dunajska cesta, zdaj pa Dunajska cesta, Ljubljana|Dunajska cesta.

Sestavljalci seznama - od kje vam podatki? Sprašujem zato, ker meni npr. ni samoumevno po katerem Cilenšku je poimenovana ulica. --romanm (pogovor) 09:55, 2. september 2008 (CEST)[odgovori]

Dodal sem povezavo do seznama ulic in imen vasi z hišno številko --Triglav 2000 20:06, 13. marec 2010 (CET)[odgovori]


Ne razumem linkov na zemljevid. Vsaka ulica ima dva, prvi je za vse enak in kaže "kar nekam", drugi je pravilen. Predlagam, da avtor to popravi. --Ljuba brank (pogovor) 16:57, 16. marec 2013 (CET)[odgovori]

Hja. Lahko se lotiš po svoje. Moj predlog bi bil, da mogoče narediš tabelo (po črkah), kot so mostovi, z naslednjimi stolpci: Ime ulice | Izvor imena | Zemljevid.

Glede zemljevida pa predlagam, da uporabiš standardni koordinatni način, razen če bi tukaj kdo napisal, kako bi npr. lahko prikazali na Geopediji ali kje drugje celoten potek ulice/ceste. --ModriDirkac (pogovor) 17:53, 19. marec 2013 (CET)[odgovori]

Na geopediji je to enostavno.[1] --Eleassar pogovor 20:35, 19. marec 2013 (CET)[odgovori]