Pogovor:Seznam carigrajskih patriarhov

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Seznam[uredi kodo]

Okleval sem, poslati tole stran tako kot je "v proizvodnjo". Ker pa sem sklepal, da bo tako še bolj verjetneje prišla pod kritični pogled izkušenejših, je sedaj pred nami, z naslednjimi pomanjkljivostmi:

  • {{Vzhodno krščanstvo}} je prevod {{Eastern Christianity}}. Skušal bom predlogo prenesli v sl, če je vnos še vedno rdeč, mi ni uspelo in potrebujem namig, kako to storiti.
  • Rdeči patriarhi: mikalo me je, odstraniti povezave na neobstoječe strani (tudi en original je ves "rdeč"), vendar pomesti jih pod mizo nima smisla - nekoč bodo mogoče prišle prav.Nekateri že tako ali tako obstajajo (Janez Zlatoust recimo, Focij je moj naslednji članek)
  • Kako se ureja kategorije? Po seznamu obstoječih kategorij v sl prirediti/popraviti prevedeno ime je prvo (še nisem storil); lahko da so kakšne bolj elegantni možnosti

Lahko da sem nehote zagrešil kakšno večjo (začetniško) napako, tako da lahko "sile, ki odločajo" zadevo brez problema vrnejo v moj peskovnik. Mimogrede, članek je 27k+ znakov dolg. Bo upam tehtnico malo prevagal na našo stran;)

Hvala vnaprej SmozBleda (pogovor) 14:09, 17. februar 2014 (CET)[odgovori]

Pripombe[uredi kodo]

Lepo, da si napravil seznam. Članka "Focij" ni treba ustvarjati, ker že obstaja pod naslovom Fotij (tj. "Fotij I.").

Kar se tiče imen, so predolga. Za geslo ni treba npr. "Carigrajski patriarh N.N.", ampak le "Ime in priimek" oz. dodatek "Carigrajski". Drugače je seznam nepregleden. Kako zapleteno je šele, če bi pisali npr. "Carigrajski ekumenski patriarh Atenagora" ipd. Imena torej poenostavit in po možnosti prilagodit slovenskemu pravopisu. Tisti, katerih članki že obstajajo, naj bi prišli noter pod svojimi imeni; treba si je seveda vzet časa in truda ter pregledat Wikipedijo, ali že obstaja članek pod takim ali podobnim imenom. Odlično, da je seznam - toda poimenovanja bi morala biti poenotena, kot imamo npr. pri papežih: Frančišek. Menim, da niti pri angleški Wikipediji ni komplicirano. Kot sem opazil, so tudi tam samo imena, kvečjemu je tu in tam dodatek "Carigrajski". Hvala za trud in kdor se na reči razume, naj poenoti. Kar se tiče rdečila, je kar prav, da povezave so. Meni bo npr. prišlo prav, ko pišem zgodovino papežev, pa lahko preverjam.--Stebunik 10:39, 8. november 2014 (CET)[odgovori]