Pogovor:Prasevanje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Did You Know Vnos iz članka Prasevanje je bil predstavljen na Glavni strani Wikipedije v razdelku »Ste vedeli, da ...?« 8. november 2010. Vnos se je glasil:
Wikipedia


Nobelova nagrada 2006[uredi kodo]

Nobelova ustanova ni mogla biti pristranska pri podeljevanju, ker nima nobene besede pri izbiri nagrajencev. Te za fiziko izbira Kraljeva švedska akademija znanosti. Predlagam da se popravi stavek v "Odbor za izbiro Nobelovih nagrajencev je bil pri tem do sovjetskih raziskovalcev pristranski" ali kaj podobnega. Ne vem pa, kaj piše v sklicu, ker ne znam rusko. Mogoče je s stavkom mišljeno, da je gnev Rusov usmerjen proti Nobelovi ustanovi, ker ne poznajo razlike in jo imajo za odgovorno - v tem primeru bi veljalo to posebej pojasnit v izogib dvoumnosti. — Yerpo Ha? 09:35, 21. februar 2012 (CET)

V zunanji povezavi sta omenjena Akademija znanosti in odbor, ne pa sklad/ustanova. Bolj gre za nezanimanje ruskih astrofizikov in pa, da (ruski) rezultati primarnih raziskav niso bili nagrajeni, temveč (ameriški) sekundarni. Bom popravil. --xJaM 14:43, 27. februar 2012 (CET)