Pogovor:Ogljik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Viquibola 1000.png To je eden izmed člankov, ki bi jih morala imeti vsaka Wikipedija, spada v sklop WikiProjekta 1000 nujnih. Za smernice glejte strani projekta in Wikipedija:Urejanje strani.
40% pie chart.svg
Po številu znakov je to članek.


Lepo pozdravljeni! Za vas imam nekaj vprašanj, na katere ne vem odgovora: 1. Zanima me ali diamant in grafit spadata pod elemente (ker sta eni od oblik ogljika)? 2. zakaj je sol čista snov če je sestavljena iz dveh elementov? potem bi mogla biti spojina (saj je sestavljena iz natrija in klora)je tako?! 3. Kaj sploh je zmes? kako vem da je ena snov zmes? 4. zakaj je zlato čista snov, kisik pa ni?!!! saj sta oba elementa! v čem je razlika? 5. prosim še če mi naštejete nekaj elementov, ki so hkrati tudi čiste snovi. 6. Aja pa še tole: zakaj je destilirana voda čista snov? saj ima formulo H20 (to pa pomeni da je sestavljena iz kisika in vodika) potemtakem ne bi mogla biti čista snov, saj spojine niso čiste snovi! Prosim za obrazložitve (v petek namreč pišem test pri kemiji in vsega tega NE RAZUMEM!!!) Hvala že vnaprej, Maša


Maša Wikipedija je marsikaj (predvem interaktivna encikopedija) marsikaj pa ni. Med drugim ni spletna stran, kjer bi reševali konkretne izpitne probleme Wikipedistov. Od Wikipedistov pričakujemo, da bodo na podlagi lastnega znaja in raziskovganja virov določene pojme pojasnili. Premalo poznam kemijo, da bi ti lahko na zgornja vprašanja dokončno odgovoril.

Pa lepo pozdravljena tu, na naši Wikipediji, upam (in sigurno tudi vsi "stari" Wikipedisti - po letih sem verjetno eden od "starčkov", po sodelovanju pa zelo nov) da boš prej ali slej prispevala kakšen članek, za pomoč tistim, ki bodo iskali teke informacije kot jih ti danes. Smisel Wikuipedije je, da najdeš informacijo, predvsem pa, da informacijo, ki jo imaš posreduješ drugim.

PA veliko uspeha na testu! In na nadaqljnem sodelovanju! Saj ni težko (lastna izkušnja)! Janez Novak 18:34, 23 nov 2004 (CET)