Pogovor:Karibi

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Karibi[uredi kodo]

Ali je prav kar »Karibi«, ali mora biti »Karibsko otočje«? Ne vem sicer kaj bi Karibi še lahko pomenili. Podobno je s pojmom »Balkan«, za katerega sem menil, da je pravilneje »Balkanski polotok«, vendar sem včeraj prebral »read-only« angleški članek o tem toponimu, pa vidim, da sta to nekako dva pojma, ker je Balkan po definiciji mišljen glede na gorstva, in ne toliko (čeprav tudi) na polotok. Hotel sem dopisati, da severna meja po 'nepisanem dogovoru' poteka (v Sloveniji) ob Savi, pa sem bredel dalje in sem videl, da je nekje vmes to že bilo napisano. Porabil sem 10 minut, da sem lahko potem članek nepopravljen zaprl. Hej, Roman, ker si doma iz Zagorja ob Savi, se verjetno nisi rodil na Balkanskem polotoku, ti, Primož ker si iz prestolnice pa po tej definiciji pa! (Zanalašč puščam tako slab sestavljen stavek z 'malim milijonom' »pa«-jev..., saj vem - zadnji »pa« mora biti »si«). Ne vem pa kje je v tem sotvarju zahodna meja Balkana/Balkanskega polotoka v Sloveniji. Verjetno nekje pri Sodražici (naključno izbran kraj v SVN - strokovni psevdoksenofiziološki izraz za to je RHMA - Random Human Memory Access) - hec, trenutni Romanov članek pove veliko o Sodražici, ne pove pa kje leži. Shame on you XJam, that you don't know where Sodrazica lies.

Aja, še naslednje. »Zahodne Indije« mi tudi zveni nekako nevsakdanje. Je tudi to prav? 'Reggae-jaši' ta pojem sicer velikokrat uporabljajo v svojih pesmih. The Arawaks were first in West Indies press. --XJam 17:40, 22 apr 2004 (CEST)

Karibi[uredi kodo]

Če bi bil vprašan pri nedavno pokojni »Knezli«, ki je študirala geografijo na ljubljanski univerzi, si gotovo ne bi upal izgovoriti Karibi, temveč Karibsko otočje. Morda govorim bolj na pamet, vendar imam takšen občutek, da je tako tudi 'pravilneje', če je sploh smiselno govoriti o pravilnosti v tem primeru. Podobno verjetno Balkan in Balkanski polotok. Verjetno pa HUSCFAASTAC tudi te izraze ločuje. --xJaM 03:26, 21 januar 2006 (CET)

En: je en:Caribbean in ne en:Caribbean islands!? HUSCFAASTAC, KZVEKJT? --AndrejJ (pog., prisp.) 08:11, 21 januar 2006 (CET)