Pogovor:Josip Rastko Močnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Članstvo v Mirovnem inštitutu[uredi kodo]

Črtal sem : "in član Mirovnega inštituta", ker je po navedbi v Mladini (št. 47/2006, 18. novembra) netočna. Prosim za navedbo točnega podatka ali referenco. MGTom 18:16, 18 november 2006 (CET)

Delovanje v SDP[uredi kodo]

Črtal še trditev: »Na začetku devetdesetih let je deloval v naslednici ZKS Stranki demokratične prenove[navedi vir]«. Oseba po pisanju članka v Mladini (zgoraj) to zanika. MGTom 16:51, 19 november 2006 (CET)

Ime[uredi kodo]

Zakaj je bil ime prestavljeno na uradno? Naslov gesla naj bi izražal najpogostejšo rabo; tudi sama oseba članka se podpisuje le kot RM. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 10:38, 21 november 2006 (CET)

Preusmeritev deluje, najpogostejša raba navedena. Kje je zapisan uredniški dogovor o najpogostejši rabi? -- MGTom 17:56, 21 november 2006 (CET)

Dodatna brisanja po navedkih prizadete osebe.[uredi kodo]

Iz osebnega sporočila, ki ga hranim:

--- Ce ze omenjate moj studij pri Greimasu, bi lahko tudi omenili, da sem ga koncal. Enako pri Zvezi komunistov: ce ze omenjate, da sem bil clan, lahko tudi omenite, da sem izstopil. --- Glede "marksisticne sociologije": to je zelo problematicen naziv, ker s stalisca marksizma sociologija ni znanost. Meni osebno je blize "historicni materializem" - a taka oznaka ni primerna za poljudno enciklopedijo, saj predpostavlja poznavanje debat iz 60-tih, 70-tih let. Se najbolj bi bilo primerno napisati: "sociologija pod Althusserjevim vplivom". (JRM)

Popravki JRM v samem besedilu, verzija 21. novembra 2006. Netočnosti po navedbi JRM tu označene z ležečo pisavo:

Leta 1988 se je včlanil v Zvezo reformnih sil, ki jo je vodil Ante Markovič. Nasprotoval je samostojnosti Slovenije[navedi vir] in se zavzemal za konfederativno Jugoslavijo. Leta 2003 je postal aktiven član Foruma za levico. Nasprotoval je vstopu Slovenije v EU in zvezo NATO[navedi vir].

--MGTom 00:23, 30 november 2006 (CET)