Pogovor:Janez Pintar

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Potreba po razločevlnem mehanizmu[uredi kodo]

Predlagam vzpostavitev nekega mehanizma za razločevanje, zaj je saj je 'pomembnih' (notable) oseb z imenom Janez Pintar več.

Janez Pintar, motoristične dirke[uredi kodo]

Poleg veslača Janeza Pintarja, na katerega se sedaj nanaša ta prispevek, je bil drugi Janez Pintar po [1] znan odličen slovenski motoristični dirkač in kasneje dolgoletni delavec v moto športu (slovenskem in mednarodnem).

Janez Pintar, veslač, Slovenski ali hrvaški veslač? - že urejeno[uredi kodo]

Za janeza Pintarja, na katerega se zdaj nanaša ta prispevek, obstaja tudi prispevek v angleški wikipediji , v katerem (na osnovi podatka v angleškem seznamu udeležencev olimpiad) piše, da je hrvaški veslač.
Tam sem tam v [2] napisal, da je zelo verjetno Slovenski veslač (podatek iz [3], da je bil član veslaškega kluba Savica, ki se zdaj imenuje veslaški klub Ljubljanica, podatek iz članka v Dnevniku ob stoletnici veslaškega kluba Ljubljanica , kjer je tudi omenjen kot udeleženec olimpijade 1960). Z računalnika, na katerem trenutno delam, zdajle niso dostopna običajna orodja za urejanje (verjetno pomanjkanje prostega pomnilnika), zato ne morem zlahka na običajni način preveriti in formatirati povezav ter sklicev na vire (html tage ugibam... ;-).
Internetna stran sport-reference.com, na katero se sklicuje stran o Janezu Pintarju veslaču za podatek o udeležbi na olimpijadi 1960 v Rimu, teh podatkov nima več, še pa so dostopni na [4], kjer pa je omenjen kot pripadnik HVK Mornar iz Splita.
Ker na [5] ali drugje še nisem našel nobenih podatkov o njihovih članih olimpijcih (kjer bi kot domnevam lahko videl, da Pintarja ni med njimi), še nisem spremenil besedila v članku na en.wikipediji. Ne glede na to je na osnovi mojih informacij na tistih pogovornih straneh nekdo od administratorjev spremenil podatke v predlogah, ki zdaj že kažejo na Slo olimpijce itn., bi pa bilo dobro, da to morda pogleda še kdo poleg mene (po možnosti z već izkušnjami od tu).

Jaz nisem hotel spremeniti nacionalnosti brez soglasja (Hrvatov, če bi kdaj veslal tudi za Mornar iz Splita), pa je v Angl Wikipediji med tem na osnovi mojih virov na pogovorni strani drug urejevalec že popravil tudi nacionalnost v članku. --Marjan Tomki SI (pogovor) 17:30, 31. oktober 2020 (CET)[odgovori]

Povezave na vire[uredi kodo]

  1. podatkih arhiva AMZS
  2. pogovorno stran
  3. njegove osmrtnice v Mladini
  4. internetnem arhivu
  5. straneh tega kluba