Pogovor:Erevan

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

radio Erevan (Jerivan)[uredi kodo]

XJam, mislil sem na vice v slogu: vprašanje radiu Erevan: ali lahko sovjetski državljan kupi volgo? Radio Erevan: načelno lahko, samo kaj mu bo toliko vode.

in še cel kup v takem stilu, o čemer so se razpisali Nemci. Pred leti sem dobil v roke eno knjižico s temi vici, kjer uporabljajo še ime Erivan, ki se je, če prav razumem Poljake, uporabljalo do leta 1936. Sem mislil, da poznaš te šale o socializmu. --Heretik 08:01, 20 avg 2004 (CEST)

Poznam neke šale v zvezi z Jerevanom, vendar njih takšne vsebine, kot si ti zapisal, ne. Radio Jerevan, bolgarska industrija, albanska podmornica, pa takšne in sorodne. Vidiš tu bi te skoraj vprašal, če je pravilneje zapisano Jerevan, ker so tako pisali sovjeti, pa si mi pri Mikojanu odgovoril, da sem popravil iz Artjom na Artem. Verjetno je tukaj podobno, Erevan je ja armenski izraz, ne pa ruski, ne. Ali to ime tudi kaj pomeni. Če me vprašaš za moj rodni kraj (Celje), ti ne bi znal odgovoriti, razen, če se ne razpišem o tem. Vem to, da ga Madžari imenujejo Cille - PMSM (PMSSZZ - beri: po mojem skromnem (en s preveč) zgodovinskem znanju), ga imenujejo tako po Nemcih - Cilli, Cill+x. tako, da se ti ni potrebno preveč utrujati če 1. ne veš iz glave in 2., če je že s Celjem tak problem - kaj šele z Jerivanom.

Aja, da ne pozabim. Izredno lepe in zanimive slike si v zadnjem času naložil na Wikipedijo. Vsaka čast! Več kot preveč si upravičil status administratorja in to je tudi čast.. --XJam 08:13, 20 avg 2004 (CEST)