Pogovor:Doneck

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ukrajinska obstreljevanja[uredi kodo]

@Blueginger2: Če je Ukrajina zanikala obstreljevanja, kako lahko to označiš za ukrajinska obstreljevanja? Glede na ukrajinska zanikanja bi sam uporabil naslov "Obstreljevanja med rusko invazijo na Ukrajino" ali kaj podobnega. Po dodanih virih so navedbe o ukrajinskih napadih predvsem ruske obtožbe, Ukrajina tega (še) ni potrdila. A09|(pogovor) 14:00, 11. december 2022 (CET)[odgovori]

@A09 Če ni bilo v tekst poleg dejstva, da Rusija trdi, da je Ukrajina napadla Doneck z orožjem za množično uničevanje, dodanega nobenega drugačnega vira, kako lahko omenjaš ukrajinsko zanikanje? Glede na ruske trditve orožju za množično uničevanje in to da ni ukrajinskih zanikanj bi ohranil zdajšnji naslov, dokler tega ni dodanih drugačnih navedb od navedb Rusije.-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Blueginger2 (pogovorprispevki).
Praksa je taka tudi na enwiki, da se dodaja po navedbah tega-in-tega. Zastava Ukrajine Ukrajina je zanikala napad marca '22 (npr. glej Reuters), na dvoje pa se ni odzvala (september in junij). Ker neodzivanje/zanikanje ne pomeni napada z ene ali druge strani ( Rusija) (to je mmg napaka v argumentaciji, da če ni dokazov, da je kriva druga stran), bi sam spremenil naslov magari v Obstreljevanje med rusko invazijo na Ukrajino ali kaj podobnega. Poleg tega ne vem, o kakšnih orožjih za množično uničevanje govoriš, ker ne Točka-U ne 152mm granata to nista. Lahko pa ruske navedbe eksplicitno navedemo: Po ruskih navedbah ..., kajti splošne konvencije na temo WMD ni (ta pa ponavadi obsega orožje s toksini/bojnimi kemikalijami/radiacijo), zato je lahko tovrstna navedba tudi dvoumna.-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:A09 (pogovorprispevki).
Tudi jaz ne vem o katerem zanikanju Ukrajine govoriš. Naslov obstreljevanje med rusko invazijo nima nobenega smisla, ker postavlja Rusijo v luč agresorja, kar glede na množico mrtvih rusko govorečih prebivalcev in stotine navedb o ukrajinski krivdi v zahodnih medijih zgreši poanto članka. Točka-U z jedrsko bojno glavo je lahko orožje za množično uničevanje, saj je takšno orožje vsakršno žšl orožje, ki vsebuje jedrsko ali kemično vsebino. Enako je lahko orožje za množično uničevanje granata kalibra 155 mm NATO standard če gre za jedrsko artilerijo. Po navedbah lokalnih oblasti niso bile nikoli za obstreljevanje uporabljene granate kalibra 152 mm ampak samo granate NATO kalibra 155 mm, glej Tass ali Tass. Pomojem ne bomo našli vira ki bi trdil, da so bile uporabljene granate kalibra 152 mm. Prav tako navajanje zahodnih medijev navedb Donecke ljudske republike o ukrajinski krivdi daje izjavam težo, kakor tudi pomanjkanje reakcije z ukrajinske strani.