Pogovor:Carpaccio

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Kako debele so kot dih tanke rezine? --NezNan 22:50, 25 jan. 2005 (CET)

Najtanjše kar se da narezati. --Janez Novak 22:59, 25 jan. 2005 (CET)

Mogoče bi se držali bolj ustaljenih enciklopedičnih opisov (npr. v mm)? LP, --Klemen Kocjančič 23:06, 25 jan. 2005 (CET)

Tudi svilen šal, ... je tanek kot dih. V kulinariki je veliko poezije in druge umetnosti, pa spada vanjo tudi kakšen malo bolj »pesniški« izraz. --Janez Novak 23:27, 25 jan. 2005 (CET)

Najbrž je Janezova definicija "najtanjše rezine mesa, kar se jih da narezati" tudi definicija, ki jo je podal izumitelj carpaccia. To je bilo seveda še pred pojavo dragih laserskih rezalnikov, ki dandanes gostilničarjem kvarijo tradicionalni poslovni model. :-) --romanm (pogovor) 23:30, 25 jan. 2005 (CET)
Nisem še videl kuharja (vsaj takega, katerega restaracija je vpisana v Michelinov rdeči turistični vodnik) z laserskim rezalnikom ali da bi s »šublerjem« meril debelino narezanega.
Tudi za pršut velja, da mora biti narezan čim tanjše. Uporabljata se dva izraza (pa ne spadata v članek) »narezano tako tanko, kot da bi rezala mačeha«, Ljubljančani pa pogosto uporabimo izraz »da se skozenj vidi Šmarna gora«.--Janez Novak 23:50, 25 jan. 2005 (CET)
Odkrije se nova celina, nov planet, nova galaksija - torej nenkaj kar obstaja. Nekaj kar ni obstajaloo je potrebno izumiti.
Tudi rahlo zmrznjen kos mesa se da zrezati poljubno debelo. Pa to o predhodnem zmrzovanju pred rezanjem ve vsak, ki se vsaj malo ukvarja z kujarijo, zato tega kot tega da je potrebno uporabiti zelo oster nož (ja tudi to je potrebno!) nisem omenjal. Pa varnostno opozorilo za uporabo noža manjka.
Pa pomočniki, ne prepuisujte direktno iz članka v zunanji povezavi. Janez Novak 19:58, 26 jan. 2005 (CET)