Pigs Parlament

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Pigs Parlament
Osnovni podatki
IzvorGoriška Brda, Slovenija
Slogipunk
ska-punk
hardcore
reggae
metal
Leta delovanja2004-sedanjost
ZaložbaFront Rock / Samozaložba, Giljotina
ČlaniTina Rebec, Matej Srebrnič, Deni Srebrnič, Vasja Rusjan, Miha Ivančič, Boban Stojkov

Pigs parlament je 6-članska slovenska ska punk-HC skupina iz Goriških brd. Začetki skupine segajo v leto 2004. Po dveh letih koncertiranja kot kvartet sta se jim pridružila še trobentač in vokalistka, z njima koncertirajo in ustvarjajo še danes.

Skupina igra predvsem hitri punk rock z udarnim vokalom, ki ga spremljajo melodični backvokali. V njihovih pesmih je zaznati tudi ska vplive, ki so podkrepljeni s trobento ter hardcore z ženskim vokalom. Za skupino je značilno, da se glavni vokali menjujejo iz pesmi v pesem.

Člani[uredi | uredi kodo]

  • Tina Rebec – vokal
  • Matej Srebrnič – bas kitara, vokal
  • Vasja Rusjan – kitara, vokal
  • Deni Srebrnič – kitara, banjo, vokal
  • Miha Ivančič – trobenta, vokal
  • Boban Stojkov – bobni, vokal

Diskografija[uredi | uredi kodo]

Za seboj imajo dva demo albuma iz leta 2004 in 2006. Leta 2009 so sodelovali tudi pri nastanku kompilacije Od Soče do Korna. Po 6 letih ustvarjanja 2010, pa so končno posneli in v samozaložbi izdali prvenec It's Time for Sausages. Na albumu je našlo mesto 14 zelo različnih skladb, med njimi tudi dve priredbi: »Hej brigade« in »Let's Twist Again«. Pesem »Hej brigade« so posneli v sodelovanju s pevskim zborom in malim orkestrom. Na album so vključili različne glasbene sloge: od reggaeja, skaja, punka, hardcora do celo thrash in heavy metal vložkov.

Po 2 letih koncertiranja so junija 2012 v dvorani na Humu predstavili nov album Different pigs, same shit. Album vsebuje 17 skladb (16+1) v skupnem trajanju prek 60 minut. Znova je prisoten velik spekter različnih glasbenih zvrsti, ki pa še zmeraj temelji na hitrem melodičnem punku. Tokrat so na album dodali tudi nov inštrument - bendžo in priredbo znane pesmi »Bohemian Rhapsody«.

Za deseto obletnico (2014) je skupina izdala poseben 10 Anniversary Pack, ki vsebuje DVD z dokumentiranimi arhivskimi posnetki in mp3-CDjem s kompletno diskografijo.

Leta 2017 so izdali 2 kratka albuma, S.S.S. (aprila) in Koruptistan (avgusta), slednji je vizualno in konceptualno nadaljevanje prvega albuma.

20. Aprila 2018, bolje znanega kot 4/20, so izdali še tretji del, oz. nadaljevanje Koruptistana, z imenom "Don't panic, it's organic". S tem tretjim kratkim albumom oz. EP-ejem, so tudi zaključili zgodbo treh vizualno konceptualnih albumov in vse 3 skupaj zapakirali v skupen paket (3 PACK CD).

Demo 2004 2004 samozaložba demo album
Demo 2006 2006 samozaložba demo album
Od Soče do Korna Vol. 1 2009 13. Brat kompilacija
It's Time For Sausages 2010 samozaložba album
Od Soče do Korna Vol. 2 2010 13. Brat kompilacija
ZRCALO DEHUMANIZACIJE-tribute to CZD 2011 FrontRock-SubKulturniAzil kompilacija
Different Pigs, Same Shit 2012 FrontRock-SubKulturniAzil album
10th Anniversary DVD 2014 samozaložba DVD
Od Soče do Korna Vol. 3 2017 Mostovna kompilacija
1# - S.S.S. - Slovenska Svinjska Stranka - April 2017 samozaložba EP (3 PACK CD)
2# - Korruptistan - Avgust 2017 samozložba EP (3 PACK CD)
3# - Don't Panic, It's Organic - April 2018 giljotina EP (3 PACK CD)

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]