Thrash metal

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Thrash metal (pogosto napačno imenovan trash metal) je glasbena zvrst hitrih in agresivnih ritmov. Razvila se je iz heavy metala kakor tudi mnoge druge podzvrsti metala. Začetki te zvrsti metala segajo v konec 70-ih oziroma začetek 80-ih let prejšnjega stoletja predvsem v ZDA in Nemčiji.

Najbolj znana glasbena skupina prejšnega stoletja je gotovo Metallica, ki velja za najuspešnejšo thrash metal skupino, sledijo ji skupine Megadeth, Slayer in Anthrax. Danes je ta zvrst priljubljena pri ljubiteljih težkih ritmov.

Delitev Thrash Metala[uredi | uredi kodo]

Thrash metal najpogosteje delimo na 3 glavne regije:

Bay Area Thrash[uredi | uredi kodo]

Glavni članek: Bay Area thrash metal.

Je stil Thrash Metala, ki se je začel razvijati v San Fraciscu v zgodnjih osemdesetih. Je najbolj progresiven od vseh zvrsti thrasha. Glavne skupine so Slayer, Metallica, Megadeth, Testament in Exodus.

East Coast Thrash[uredi | uredi kodo]

Na East coast Thrash je najbolj vplival punk. Glavne skupine so Anthrax, Nuclear Assault, Overkill in Whiplash.

Nemški Thrash[uredi | uredi kodo]

Imenovan tudi Teutonic thrash metal. Njegov razvoj se je pričel v Nemčiji, s skupinami Kreator, Sodom in Destruction, pod vplivom skupin, kot so Venom, Slayer, Megadeth in Metallica. Je najtežja zvrst thrasha.


Heavy metal
Black metal - Klasični metal - Death metal - Doom metal - Folk metal - Glam metal - Gothic metal - Grindcore - Groove metal - Industrijski metal - Melodični metal - Metalcore - Neo-klasicistični metal - Nu metal - Power metal - Progresivni metal - Speed metal - Stoner metal - Simfonični metal - Thrash metal
Skandinavski death metal - Novi val britanskega heavy metala - Bay Area thrash metal
Sorodne teme
Moda - Kronologija - Skupine - Glasbeniki - Umlaut