Natura Sloveniae

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Natura Sloveniae  
Disciplinabiologija
Jezikslovenščina, angleščina
Glavna urednicaMaja Zagmajster
Podrobnosti publikacije
Prva izdaja1999
PodjetjeBiotehniška fakulteta v Ljubljani
Nacionalni inštitut za biologijo
Sedež Slovenija
Pogostost izdajanjapolletno
Naklada300 izvodov
Ustaljene okrajšave
ISO 4Nat. Slo.
Indeksacija
ISSN1580-0814
COBISS id102784768
Povezave


Natura Sloveniae (latinsko Narava Slovenije, ISSN 1580-0814) je slovenska znanstvena revija s področja biologije, ki jo izdajata Biotehniška fakulteta v Ljubljani in Nacionalni inštitut za biologijo. Izhaja od leta 1999 dvakrat letno v nakladi 300 izvodov (do 12. letnika je bila naklada 500 izvodov).

Revija objavlja znanstvene prispevke s področja biologije o terenskem delu na območju osrednje in jugovzhodne Evrope, s čimer prispeva k poznavanju rastlinstva, živalstva in ekologije teh območij.[1] Prispevki so v obliki znanstvenih člankov, kratkih vesti ali terenskih notic. Nastala je na pobudo skupine mentorjev raziskovalnih taborov študentov biologije in je danes eden od osrednjih medijev za sporočanje novih odkritij v floristiki, favnistiki in ekologiji v Sloveniji.

Glavna urednica je zoologinja Maja Zagmajster, za strokovno recenzijo in selekcijo prispevkov skrbi mednarodni uredniški odbor. Revija je na voljo brezplačno v knjižnici Oddelka za biologijo Biotehniške fakultete v Ljubljani, polno besedilo vseh prispevkov pa je objavljeno tudi na uradni spletni strani v skladu z načeli prostega dostopa; revija je tako zavedena v imeniku prosto dostopnih znanstvenih revij.[2]

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. »Nova revija za terensko biologijo«. 24ur.com.
  2. »Natura Sloveniae : Revija za Terensko Biologijo«. Directory of Open Access Journals. Arhivirano iz prvotnega spletišča dne 21. januarja 2012. Pridobljeno 15. julija 2011.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]