Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa
48047 811201 YU-ANA.jpg
Letalo na Letališču Hamburg-Fuhlsbüttel novembra 1981
Povzetek
Datum 1. december 1981
Vrsta nesreče Kontroliran let v zemljo
Prizorišče San Pietro, Ajaccio, Korzika
Število potnikov 173
Število posadke 7
Število ranjenih 0
Število umrlih 180
Število preživelih 0
Začetek leta Letališče Brnik, Ljubljana

Let 1308 Inex-Adrie Avioprometa, registracija YU-ANA, je bil slovenski čarterski let, ki je treščil v goro San Pietro na Korziki 1. decembra 1981, pri čemer je umrlo vseh 180 ljudi. Nesreča velja za najhujšo slovensko letalsko nesrečo, najhujšo na svetu leta 1981 in 36. najhujšo letalsko nesrečo nasploh.

Nesreča[uredi | uredi kodo]

Dne 1. decembra 1981 je McDonnell Douglas DC-9-81 vzletel iz Letališča Brnik na čarterski let iz Slovenije (takrat Jugoslavija) proti glavnemu mestu Korzike Ajacciu z 173 slovenskimi turisti in 7 člani posadke. Ko je let 1303 dosegel zračni prostor okoli letališča Campo dell'Oro, je pričel s standardnim postopkom – čakanje na dovoljenje za pristanek. Vzdušje na letalu je bilo sproščeno, vsi so že razmišljali o skorajšnjem začetku počitnic. V nekem trenutku je kopilot celo pustil svojega sina, ki je bil tudi prisoten na potovanju, v pilotsko kabino.

Med postopkom je bilo letalu po radijski zvezi naročeno, naj se spusti na minimalno višino 2.073 metrov. Vreme je bilo slabo, vidljivost skoraj nična in letalo se je spuščalo v meglo. Med spuščanjem je varnostni sistem pred bližino tal oddal zvočni signal, ki je opozoril posadko, da je letalo nevarno blizu površju in da naj poveča potisk motorjev. Po krajšem zavlačevanju, je posadka le začela dvigati letalo, da bi se izognila trku. Njihov trud je bil zaman, saj je eno izmed kril udarilo ob goro San Pietro in se odlomilo. Letalo je zatem začelo vratolomno strmogljavljati in se naposled zrušilo na drugi strani gore. Vseh 180 potnikov in članov posadke na krovu je umrlo. Čas nesreče je bil približno 9.00 uri zjutraj po lokalnem času. Reševalna akcija je bila že v samem začetku motena, saj je kontrolni stolp v Ajacciu napačno sklepal, da se kraj nesreče nahaja na morju.

Preiskava[uredi | uredi kodo]

Cerkev v Petreto-Bicchisanu, kjer je potekala identifikacija trupel

Kasnejša preiskava je razkrila, da je kontrola pomotoma verjela, da se let 1308 ni držal postopka. Mislili so, da se letalo nahaja že nad morjem, medtem ko se je dejansko 15 kilometrov v notranjosti, na goratem področju Korzike. Posadka, vidno presenečena nad ukazom za spust, je nekajkrat ponovila, da se še vedno držijo dogovorjenega postopka, ki ga je kontrola potrdila. Posadka ni poznala letališča in njene okolice, saj je bil to prvi polet Inex-Adrie Avioprometa na Korziko. Preiskava je pokazala, da sta se posadka in kontrola letenja nenatančno izražali, kar je imelo pomembno vlogo pri nesreči. Zračna kontrola v Ajacciu je bila oproščena vseh obtožb. Kontrolor, zadolžen za let 1308, je bil premeščen na drugo letališče v Franciji.

V času nesreče letališče Ajaaccio (Campo dell'Oro) ni imelo radarja. Takoj po nesreči so opremo nadgradili in spremenili postopek približevanja.

Čistilna akcija leta 2008[uredi | uredi kodo]

Spominska plošča vzidana na cerkvi

Nekaj razbitin in vsa človeška trupla so bila odstranjena iz prizorišča po nesreči leta 1981. Leta 2008 je POP TV poročala o nesreči. Obiskali so mesto nesreče na Korziki in našli večino letalskih delov še vedno raztresenih po gori na skalnatih in nedostopnih področjih. Pozneje so Vlada Republike Slovenije, Adria Airways in Turistična agencija Kompas, slednja je organizirala usodni izlet, organizirali in finančno podprli čistilno akcijo. Slovenska ekipa, približno 60 vojakov, gorskih reševalcev, članov civilne zaščite, medicincev in drugih prostovoljcev, je maja 2008 odstranila okoli 27 ton letalskih ostankov. Med njimi je bil tudi en letalski motor in velik del krila. Nekateri deli so bili tako veliki, da so jih morali pred odvozom s helikopterjem strojno razrezati. Najdeno je bilo tudi nekaj človeških ostankov, ti so bili ali poslani na nadaljnjo identifikacijsko analizo ali pa so bili deležni drugih ustreznih postopkov. Na mestu, kjer je prvo krilo zadelo v tla, so postavili spominsko ploščo.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]