Kategorija:Strani s sklici z wikipovezavami v URL naslovih

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

To je sledilna kategorija za CS1 sklice, ki vsebujejo wikipovezave v |title=, |chapter=, |article= ali |booktitle=, itd. in vsebujejo tudi URL za ta element.

Information icon.svg Pod lipo

Wikipovezava znotraj URL naslova

Zunanje povezave v sklicih so kombinacija parametrov, ki vsebujejo url (|url=, |chapterurl=, itd.) s parametri, ki vsebujejo naslov (|title=, |chapter=, itd.). Parametri z naslovi so lahko wikipovezani na drug članek v Wikipediji ampak ne takrat, ko v sklicu obstaja povezan parameter z url-jem. Ko se pojavi takšno stanje, se wikipovezava umakne, wikioznačevalec se ne upošteva, in povezava v sklicu vodi na zunanjo spletno stran.

Nekatere predloga lahko prav tako povzročijo to napaka, če so del parametra, ki vsebujejo naslov. Napaka se pojavi, ko predloga ustvari wikipovezano vsebino. Npr., predloge {{jezik}} izpišejo wikipovezane kategorije. Predloge v parametrih z url-ji prav tako lahko pokvarijo COinS metapodatke sklica. Velja splošno pravilo, da se izogibamo predlogam v parametrih z naslovi, razen, če veš, da je učinek predloge izključno vizualni ({{!}} in podobni).

Ta tip napake se lahko pojavi tudi v predlogah, ki temeljijo na identifikatorjih ({{cite doi}}, etc.). When this happens, the error message is shown in the article but the error is actually located in the identifier-based citation template.

Za rešitev tega problema odstranite wikipovezave iz parametrov z naslovi katerih namen je biti zunanje povezan ali pa odstranite zunanji URL, s čimer bo notranja povezava delovala kot je to pričakovano. Če so predloge, ki ustvarjajo wikipovezave, v sklicu pomembne, jih premaknite izven CS1 predlog, toda pustite jih znotraj označevalcev sklica <ref>...</ref>. Nekatere funkcionalnosti, ki jih podpirajo predloge, so lahko dostopne tudi preko CS1 parametrov.

Za rešitev napak v predlogah za sklice, ki temeljijo na identifikatorjih, se mora za popravilo napake urediti predloga. Bodite previdni pri urejanju teh predlog, ker so le-te pogosto uporabljene.

Pages with this error are automatically placed in Kategorija:Strani s sklici z wikipovezavami v URL naslovih.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskem prostoru Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v napakovne sledile kategorije.