Pojdi na vsebino

Kategorija:Napake CS1: navzkrižje URL-ja in wikipovezave

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je sledilna kategorija za CS1 sklice, ki vsebujejo wikipovezave v |title=, |chapter=, |article= ali |booktitle=, itd. in vsebujejo tudi URL za ta element.

Wikipovezava znotraj URL naslova

Zunanje povezave v sklicih so kombinacija parametrov, ki vsebujejo url (|url=, |chapterurl=, itd.) s parametri, ki vsebujejo naslov (|title=, |chapter=, itd.). Parametri z naslovi so lahko wikipovezani na drug članek v Wikipediji ampak ne takrat, ko v sklicu obstaja povezan parameter z url-jem. Ko se pojavi takšno stanje, se wikipovezava umakne, wikioznačevalec se ne upošteva, in povezava v sklicu vodi na zunanjo spletno stran.

Nekatere predloga lahko prav tako povzročijo to napaka, če so del parametra, ki vsebujejo naslov. Napaka se pojavi, ko predloga ustvari wikipovezano vsebino. Npr., predloge {{jezik}} izpišejo wikipovezane kategorije. Predloge v parametrih z url-ji prav tako lahko pokvarijo COinS metapodatke sklica. Velja splošno pravilo, da se izogibamo predlogam v parametrih z naslovi, razen, če veš, da je učinek predloge izključno vizualni ({{!}} in podobni).

Ta tip napake se lahko pojavi tudi v predlogah, ki temeljijo na identifikatorjih ({{navedi doi}}, etc.). V tem primeru se v članku sporočilo o napaki izpiše, toda napaka je pravzaprav v sami predlogi, namenjeni identifikatorju.

Za rešitev tega problema odstranite wikipovezave iz parametrov z naslovi katerih namen je biti zunanje povezan ali pa odstranite zunanji URL, s čimer bo notranja povezava delovala kot je to pričakovano. Če so predloge, ki ustvarjajo wikipovezave, v sklicu pomembne, jih premaknite izven CS1 predlog, toda pustite jih znotraj označevalcev sklica <ref>...</ref>. Nekatere funkcionalnosti, ki jih podpirajo predloge, so lahko dostopne tudi preko CS1 parametrov.

Za rešitev napak v predlogah za sklice, ki temeljijo na identifikatorjih, se mora za popravilo napake urediti predloga. Bodite previdni pri urejanju teh predlog, ker so le-te pogosto uporabljene.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:Strani s sklici z wikipovezavami v URL naslovih.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskih prostorih Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v sledilne kategorije za napake.

Strani v kategoriji »Napake CS1: navzkrižje URL-ja in wikipovezave«

Ta del kategorije vsebuje 10 naslednjih strani, od skupno 10.