Kategorija:Napake CS1: nevidni znaki

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je sledilna kategorija za predloge CS1 in CS2, ki vsebujejo v parametru vrednost z nevidnimi ali nenatisljivimi znaki.

<char> znak v |param= na poziciji n

Ta napaka se javi za sklice, ki v vrednosti parametra vsebujejo nevidni ali nenatisljivi znak znani kot kontrolni zanki; napaka vključuje pozicijo na kateri se znak nahaja. Modul:Citation/CS1 razpozna vrednosti parametre, ki vsebujejo kateregakoli izmed teh znakov:

Za rešitev napake nevidnih znakov odstranite ali zamenjajte razpoznani znak. Ker so ti znaki večinoma nevidni, napakovno sporočilo izpiše tudi pozicijo znaka znotraj parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo. Če so po sklicu premikate s poščicami na tipkovnici, lahko kurzor obstane pri miru, ko je na nevidnem znaku - odstranite ga s pritiskom na Delete ali ← Backspace. Če kopirate-lepite niz v polje "Characters" na https://r12a.github.io/app-conversion/ in kliknete "View in UniView", se prikaže ime in pozicija vseh znakov.

<name> stripmarker v |<param>= na poziciji n

Stripmarkerji so posebna zaporedja znakov, ki jih za določene označevalce vriva MediaWiki kot ohranjevalec prostora za xml-podobne označevalces. Ti označevalci so <gallery>...</gallery>, <math>...</math>, <nowiki>...</nowiki>, <pre>...</pre>, in <ref>...</ref>. Stripmarkerji se zamenjajo z vsebino pred zakjučnim shranjevanjem strani. Modul ne upošteva math in nowiki stripmarkerje.

Za rešitev stripmarker napak odstranite ali zamenjajte razpoznan označevalec. Napakovno sporočilo izpiše tudi pozicijo stripmarkerja znotraj vrednosti parametra. Znaki za presledke med operatorjem enačaja (znak '=' ) in vrednostjo parametra se ne upoštevajo.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:CS1 napake: nevidni znaki.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskem prostoru Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v napakovne sledile kategorije.

Strani v kategoriji »Napake CS1: nevidni znaki«

Ta del kategorije vsebuje 100 naslednjih strani, od skupno 100.