Pojdi na vsebino

Kategorija:Moduli v pred-alfa razvoju

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je ena od petih kategorij za samoocenjevanje modulov Wikipedije glede na življenjski cikel izdaje programske opreme:

  • Pred-alfa: Nedokončani moduli, ki so lahko v aktivnem razvoju ali pa tudi ne. Teh strani ne bi smeli uporabljati v imenskem prostoru člankov. Moduli ostanejo v predhodni različici, dokler prvotni urejevalnik (ali nekdo, ki razvoj modula prevzame, če je za nekaj časa opuščen) ni zadovoljen z njegovo osnovno strukturo.
  • Alfa: Moduli, ki so pripravljeni za vnos tretjih oseb. Lahko se uporabljajo na nekaj straneh, da se ugotovi, ali se pojavijo težave, vendar je pri njihovi uporabi potrebno biti pazljiv. Dobrodošli so predlogi za nove funkcije ali spremembe njihovih vhodnih in izhodnih mehanizmov. Alpha moduli bi morali imeti

/dok datoteke, ki opisujejo razpoložljive parametre.

  • Beta: Moduli, ki so pripravljeni za širšo uporabo. Še vedno so novi in ​​jih je treba uporabljati previdno, da se zagotovijo pričakovani rezultati. V idealnem primeru bi moralo biti objavljeno mesto splošne objave modula za vstop v status beta in razprava v skupnosti, s katero bi ugotovili, ali je pripravljen za splošno uporabo, vendar za zdaj še ni posebnega postopka.
  • Izdaja: Moduli, ki so dosegli zrelo obliko in naj bi bili brez napak ter pripravljeni za uporabo, kjer je to primerno. Te moduli so pripravljeni biti omenjeni na straneh s pomočjo in v drugih virih Wikipedije, kot možnost, da se novi uporabniki o njih podučijo. Module na tej ali višji ravni je treba izboljšati s testiranjem v peskovniku, namesto ponavljajočega se urejanja s poskusi in napakami, da se zmanjša obseg ponovnega raziskovanja in slabši izhod.
  • Zaščiteni: Vzpostavljeni moduli, ki jih uporablja zelo veliko člankov. Ker bi vandalizem ali napake vplivale na ogromno strani, celo trivialno urejanje pa bi povzročilo veliko obremenitev strežnikov, so te moduli zaščiteni.

Natančen način označevanja modulov ali povezanih strani za pogovor in dokumentacijo še vedno potrebuje razpravo ...

Strani v kategoriji »Moduli v pred-alfa razvoju«

Ta del kategorije vsebuje 1 naslednjo stran.