Kategorija:Jeziki brez oznake ISO 639-3

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Ta seznam se polni z vpisom none v polje [iso3=] predloge Infopolje Jezik. To pomeni, da nima formalne oznake ISO 639-3 niti Ethnologue niti Linguist List / Multitree; tj., v polje [iso3] ni mogoče vpisati ničesar. Jeziki z začasno (ne-ISO 639-3) oznako v Linguist List / Multitree so navedeni v podkategoriji.

Narečja jezikov z oznako ISO 639-3 naj tu ne bodo navedeni, ker so del dodeljene kode; če se pojavijo tu, je treba kodo »none« iz njihovih infopolj odstraniti ali parameter isoexception nastaviti na dialect. Podobno velja tudi za oblike historical in protolanguage.

Zanemarjeni članki s praznimi polji so navedeni v Kategorija:Članki o jezikih brez oznake jezika.

Če bodo tem jezikom dodeljene oznake, je treba članke posodobiti in jih odstraniti i te kategorije. Občasno jih je treba tudi pregledati glede novih neformalnih oznak Linguist List.

Opomba: V idealnem primeru bi ta kategorija vsebovala samo podkategorije, članke pa je treba iz nje odstraniti. Lahko pa so zaradi kodiranja, potrebnega za izognitev zamenjevanju opomb pod črto z infopolji. tu navedeni tudi nekateri članki z več infopolji brez oznak ISO (npr. Mekeo, Broken Slavey).