Kategorija:CS1 napake: ISBN

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

To je sledilna kategorija za CS1 sklice, ki vsebujejo ISBN napake.

Preveri |isbn= vrednost: <tip>

Slog Navajanja 1 in Slog Navajanja 2 predloge, ki vsebujejo parameter |isbn= preverjajo ali ima ISBN ustrezno dolžino (10 ali 13 cifer), da ISBN uporablja pravilne opcijske separatorje (presledek ali pomišljaj) in ovrednotijo končno številko. V tem polju se dovolje le en ISBN, ker je vrednost |isbn= vključena v COinS metapodatke sklica. Glejte tudi Wikipedija:COinS. Več kot en ISBN ali znaki, ki niso del ISBN-ja,okvarijo COinS metapodatke in lahko prav tako okvarijo povezavo na Posebno:ViriKnjig.

Indikator <type> napakovnega sporočila je lahko:

length – ISBN ne vsebuje 10 ali 13 cifer
checksum – ISBN vsebuje eno ali več cifer nepravilnih; preverite tipkarske napake
invalid character – ISBN vsebuje eno ali več 'cifer', ki niso dovoljene
invalid prefix – 13-cifrni ISBNji se morajo začeti z '978' ali '979'
invalid form – 10-cifrni ISBNji z napačno pozicijo 'X' znaka

Za rešitev tega problema zagotovite, da je vrednost v |isbn= pravilna in da je uporabljen le en ISBN, ter da ni vključeno kakšno drugo besedilo. Uporabite 13-številčni ISBN kjer je le-ta na voljo. Če je ISBN 10-številčni, preverite ali vsebuje mali 'x' in ga spremenite v veliki 'X'.

V redkih primerih, založniki izdajo knjige z okvarjenimi ISBN-ji. Če ste prepričani, da taki ISBN-ji resnično ustrezajo objavljenemu delu, lahko dodate v sklic |ignore-isbn-error=true in tako preprečite napakovno sporočilo. V veliko primerih so bile knjige ponatisnjene s popravljenim ISBN-jem. Uporabite popravljen ISBN kjer je to mogoče.

Včasih številke dodeljene |isbn= izgledajo pravilne – dolžina je prava, check številka je pravilna – ampak niso prava ISBN števila. To orodje vam je lahko v pomoč.

Strani s to napako se avtomatsko umestijo v Kategorija:CS1 napake: ISBN.[a]


Opombe[uredi | uredi kodo]

  1. Strani v imenskem prostoru Uporabnik, Uporabniški pogovor in Wikipedija niso vključene v napakovne sledile kategorije.

Glej tudi[uredi | uredi kodo]