KINO

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
KINO
KINO LOGO1.jpg
Ustanovitev2013
LastnikCME
SloganNajbolj filmski
DržavaSlovenija
JezikSlovenski
Nekdanja imenaPOP KINO (1. september 2011 - 1. april 2013)
Sestrski kanaliPOP TV,Kanal A,BRIO, OTO
Spletna stranUradna spletna stran

KINO je prvi program s celodnevnim filmskim programom vseh žanrov medijske hiše Pro Plus. Program vključuje filme širokega nabora, od komercialnih uspešnic do filmskih maratonov.

Program[uredi | uredi kodo]

Na KINO se vsak dan predvajajo filmske uspešnice. Ob petkih so na sporedu zvečer grozljivke, ob sobotah filmski maratoni in ob ponedeljkih tujejezični filmi.

Zgodovina[uredi | uredi kodo]

Program je ustvarilo multimedijsko podjetje Pro Plus leta 2011 za naročniški paket POP NON STOP, ki je ponujal šest tematskih programov: POP KINO, POP KINO 2, POP BRIO, POP FANI, POP OTO in POP SPOT. Pro Plus je paketu POP NON STOP s 1. aprilom 2013 spremenil poslovni model in tri najbolj priljubljene programe paketa – BRIO, OTO in KINO odprl širšemu krogu gledalcev.

Omrežje[uredi | uredi kodo]

Pro Plus ponuja tematske programe BRIO, OTO in KINO v SD tehniki in jih gospodinjstva, ki so naročena pri TV-operaterjih (Telemach, T2, A1, Telekom Slovenije, Total TV in drugih), lahko spremljajo v že obstoječih programskih shemah in tudi če sprejemajo signal kabelskih, satelitskih, MMDS in IPTV sistemov. Od 1. aprila 2014 je program KINO na voljo tudi v visoki ločljivosti oz. v HD formatu pri Telemachu in Telekomu.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]