Jan Vehar

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Jan Vehar
Osnovni podatki
RojstvoJan Vehar
23. september 1993({{padleft:1993|4|0}}-{{padleft:9|2|0}}-{{padleft:23|2|0}}) (26 let)
Postojna
Slogipop
Poklicpevec, novinar, televizijski voditelj, radijski voditelj
Glasbilavokal
Leta delovanja2017-danes
ZaložbaDallas Records, Jan Vehar
Spletna stranjanvehar.si

Jan Vehar, slovenski pevec zabavne glasbe, novinar, TV voditelj, radijski moderator; * 23. september 1993, Postojna.

Jan Vehar je svojo življenjsko pot začel 23. septembra 1993, v postojnski porodnišnici, kot sin Damijane in Jožeta. Že kot majhen otrok je začel izkazovati zanimanje za delo v svetu šovbiznisa, med svoje prelomne trenutke pa šteje tudi intervju s pesnikom, esejistom in prevajalcem, Tonetom Pavčkom, ki ga je opravil l. 2003 v Narodni in univerzitetni knjižnici, v Ljubljani, kot desetletni nadobudnež, v sodelovanju z revijo Pil.

Po končanem šolanju na Umetniški gimnaziji v Novi Gorici, se je Jan začel resneje spogledovati predvsem z odnosi z javnostmi ter povezovanjem prireditev.

Leta 2016 se je odzval povabilu turškega producenta in glasbenika Serhata, ki je istega leta predstavljal San Marino na tekmovanju za Pesem Evrovizije, da odpotuje v Istanbul, kot predstavnik slovenske žirije na priznanem tekmovanju Vodafone Freezone. Tam je kasneje spletel vezi s priznanim malteškim producentom Philipom Vello, le - ta ga kasneje povabil tudi k sodelovanju pri ustvarjanju Janove prve skladbe. Istega leta je začel sodelovati tudi z lokalno televizijo TV Celje, kot reportažni novinar pri oddaji Za vas z dogodkov.

V letu 2017 je Jan podpisal pogodbo z založniško hišo Dallas Records, s katero sodelujejo velika in priznana glasbena imena, kot so Laibach, Severina, Helena Blagne, Big Foot Mama, Mi2 in mnogi drugi, ter z njimi izdal svoj prvi singl, ki nosi naslov Too Good To Be True , le – ta skladba pa je delo mednarodno uspešnih glasbenikov, kot so Philip Vella, Gerard James Borg, kot tudi Sean Vella, ki so svoje pretekle uspehe beležili tudi z odličnimi uvrstitvami na Pesmi Evrovizije. Za to isto skladbo je Jan posnel tudi videospot, skupaj s produkcijsko skupino InspiredByMotion .

Med leti 2014 in 2018 je Jan aktivno deloval, ter še vedno deluje, tudi kot del slovenske novinarske delegacije na tekmovanju za Pesem Evrovizije v Kopenhagnu, na Dunaju, v Stockholmu, Kijevu, ter v Lizboni.

Leta 2018 Jan Vehar predstavlja svojo novo skladbo Tvoj je čas, na katero je svoje producentsko oko postavil Borut Šemerl, besedilo za poletno melodijo je pripravila Renata Tratar, Kaja Židanek je pa skupaj z Borutom pripravila aranžma. Skladba je bila sprejeta na mednarodno glasbeno tekmovanje Festival novih skladb – FeNS 2018, ter uvrščena v finalni večer tekmovanja. Ob uradnem izidu je skladba Tvoj je čas dosegla prvo mesto na lestvici iTunes Slovenia Charts, ter tako postala Janov prvi večji mejnik v njegovi glasbeni karieri.

Od marca 2019 je Jan Vehar voditelj programa na Radiu Robin.

Singli[uredi | uredi kodo]

Naslov Leto Mesto na lestvici Album
SLO
[1]
"Too Good To Be True" 2017 82  –
"Tvoj Je Čas" 2018 1  –
  1. [1]