Jakob Kobal

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jakob Kobal
Rojstvodatum neznan
Državljanstvo Slovenija
Poklicglasbenik, kantavtor
Spletna stran
jakobkobal.si

Jakob Kobal, slovenski glasbenik.

Odraščal je v Idriji in začel z glasbenim udejstvovanjem na lokalni punk sceni. Sledila je selitev v Novo Gorico, kjer je obiskoval srednjo računalniško šolo. Ko je v drugem letniku prejel v dar kitaro, je začel ustvarjati kot kantavtor in kmalu po tistem je pustil šolo ter se povsem posvetil glasbi. Ubral je melanholičen in poetičen slog ter prodrl že s svojim prvim singlom »Cloudless Skies« ob spremljavi vokalistke, sestrične Kaje Tokuhisa in saksofonista Naceta Kogeja leta 2016. Ta je postal ena najbolj predvajanih skladb leta na Valu 202 in mu prinesel priložnost sodelovati na nekaj festivalih za neuveljavljene glasbenike. Takrat je stopil v stik z njim tudi producent Peter Penko, s katerim sta začela ustvarjati njegov prvi album.

Sledila je selitev v Ljubljano in nato Koper, počasi je zbral okrog sebe skupino, ki se je poimenovala Imaginary Friends, in z njo spomladi 2019 izdal prvenec Cloudless. Trenutno ustvarja nov album, ki ga napoveduje singl »Mother« (2019).

Ustvarja v angleščini.

Viri[uredi | uredi kodo]

  • Islamovič, Taja (5. avgust 2020). »Jakob Kobal: Ne moremo trditi, da se od glasbe v Sloveniji ne da živeti«. MMC RTV-SLO. Pridobljeno 16. junija 2021.
  • Pavlovič, Biljana (28. december 2018). »Od samouka do zrelega glasbenika«. Primorske novice. Pridobljeno 16. junija 2021.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]