Pojdi na vsebino

informer.si

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

informer.si
Jezikslovenščina
URLinformer.si
Komercialnone
Objavljenojunij 2020

informer.si je slovenski novičarski spletni medij, ki je začel obratovati julija 2020.[1] Urednik portala je Aleš Ernecl.[2][3]

informer.si si ime deli s srbskim spletnim medijem informer.rs, ki je začel obratovati leta 2012 in je v poročanju naklonjen srbskemu predsedniku Aleksandru Vučiću. Poročanje oz. vsebina informer.si je blizu retoriki Slovenske demokratske stranke; medij redno poobjavlja vsebine drugih medijev in virov, ki so blizu stranki SDS, prav tako pa je slogan medija - "Slovenski spletni medij v službi resnice" - podoben sloganu Nova24TV.[1]

Sklici

[uredi | uredi kodo]
  1. 1,0 1,1 »Informer.si: po madžarskem še srbski medijski model v Sloveniji«. www.24ur.com. Pridobljeno 17. novembra 2020.
  2. »"Fašistični medij" pod drobnogledom inšpektorata. Ernecl, ki v Mariboru ureja še portal Informer: Ničesar se nam ne da očitati«. vecer.com. Pridobljeno 10. julija 2023.
  3. Kršinar, Igor. »Janša deli klonirano vsebino plagiatorskega portala »fašista« Ernecla. Srbski original Balaševića označil za Panonsko »pizdo««. Revija Reporter. Pridobljeno 10. julija 2023.