Film, da te kap 4

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Film, da te kap 4
RežijaDavid Zucker
ProdukcijaRobert K. Weiss
Craig Mazin
ScenarijCraig Mazin
Jim Abrahams
Pat Proft
VlogeAnna Faris
Regina Hall
Craig Bierko
Bill Pulman
Anthony Anderson
Carmen Electra
Kevin Hart
Chris Elliott
Cloris Leachman
Michael Madsen
Phil McGraw
Leslie Nielsen
Shaquille O'Neal
Molly Shannon
GlasbaJames L. Venable
DistribucijaDimension Films
The Winstein Company
Datum izida
14. april 2006
Dolžina
83 min.
Država ZDA
Jezikangleščina
Proračun40.000.000 USD

Film, da te kap 4 (v izvirniku angleško Scary Movie 4) je ameriška komična grozljivka - parodija iz leta 2006 in četrti del iz serije filmov Film, da te kap (Scary Movie). Je prvi film iz serije, ki je bil izdan pod distribucijo The Weinstein Company. Režiser filma je David Zucker, scenaristi so Jim AbrahamsCraig Mazin in Pat Proft, producenta pa sta Robert K. Weiss in Craig Mazin. Film je zadnji iz filmske serije Film, da te kap z glavnima igralkama Anno Faris in Regino Hall (ki sta igrali Cindy in Brendo). Bil naj bi zadnji film iz serije filmov Film, da te kap, vendar je distribucija The Weinstein Company 12. aprila 2013 izdala Film, da te kap 5 (Scary Movie 5), z drugačno zgodbo in s Simonom Rexom, Charliem Sheenom in Molly Shannon v drugačnih vlogah.

Vsebina[uredi | uredi kodo]

Shaquille O'Neal in dr. Phil se zbudita v kopalnici priklenjena na vodovodne cevi. Njun gostitelj lutka Billy, jima razloži da se soba počasi polni s strupenim plinom, ter da je edina možnost za preživetje če zadeneta koš in dobita žagi s katerima si lahko odžagata stopali. Toda na žalost si dr. Phil odžaga napačno nogo in tako oba umreta.

V New Yorku, zdaj vdova Cindy Campbell (Anna Faris), obišče svojega svaka Toma Logana (Charlie Sheen), kjer mu razlaga o svoji osamljenosti odkar je njen nečak Cody odšel v vojsko. Tom skuša narediti samomor, vendar poje viagro zaradi katere mu zelo zraste penis. Tom se vrže iz balkona in se ubije. Potem, Cindy sprejme službo, kjer skrbi za gospo Norris (Cloris Leachman) v hiši strahov. Njen sosed Tom Ryan (Craig Bierko) sreča Mahalika (Anhony Anderson) in CJa (Kevin Hart), za katera se izkaže, da sta homoseksualca. Ko se Tom vrne domov ga tam pričakata njegova odtujena otroka Robbie (Beau Mirchoff) in Raichel (Conchita Campbell) Tom in Cindy se še isti dan spoznata in Cindy mu pove o svojem bivšem možu Georgu (Simon Rex), ki je umrl med čudno boksarsko tekmo. Oba se zaljubita, vendar ju prekine orjaški triPod, ki začne z električnimi žarki ubijati ljudi.

Cindy se v polomljeni Japonščini pogovori z duhom iz hiše Toshioem (Garrett Masuda), ki ji pove da bo invazijo vesoljcev ustavila, če bo poiskala njegovega očeta. Medtem ko Tom s svojo družino pobegne iz mesta, Cindy sreča njeno prijateljico Brendo Meeks (Regina Hall), ki je čudežno oživela po svoji smrti. Po Toshiovih navodilih se napotita na osamljeno vas. Tam ju ujamejo in prisilijo, da se vključita v družbo, ki jo vodi Henry Hale (Bill Pullman). Tako jima dovolijo, da ostaneta vendar nikoli ne zapustita vasi. Medtem na srečanju ZN, ameriški predsednik Baxter Harris (Leslie Nielsen), predstavi orožje, ki bi premagalo vesoljce ampak Baxter konča predstavitev popolnoma gol.

Tom in otroka se znajdejo sredi spopada ameriške vojske in vesoljcev. Robbie pobegne, Toma in Raichel pa ugrabi triPod. Medtem na vasi Henry, ki je bil zaboden s strani vaškega norca Ezekiela (Chris Elliot) , pove Cindy da je bil krušni oče Toshiou, ki je bil ubit med Cindyino boksarsko tekmo. Cindy in Brendo ugrabi triPod, in znajdeta se v kopalnici iz začetka filma. Cindy skuša rešiti Toma in njegove otroke, ki so vklenjeni v različne pasti. Cindy najde slike njihovega gostitelja Billya, na katerih se izkaže, da je bil Billy Toshiov pravi oče. Ko Billy vidi kaj vse bi storil Tom za svoje otroke, prekine invazijo. Robbie in Raichel se vrneta k svoji mami (Molly Shannon), ki je poročena s precej starejšim moškim. Brenda pa pozna Billyevega prijatelja Zoltarja.

Devet mesecev pozneje James Earl Jones pove, da je Brenda rodila Zoltarjevega otroka, Mahalik in CJ sta postala par, Predsednik Harris pa ima razmerje z njegovo raco. Jamesa nato povozi avto. Medtem je Tom povabljen v oddajo Oprah Winrey, kjer prizna svojo ljubezen do Cindy, skače po studiu in zlomi Oprahine zapesti.

Igralci[uredi | uredi kodo]

Ostale osebe v filmu[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]