Eva Kovač

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Eva Kovač
Rojstvo1986[1]
Državljanstvo Slovenija
 SFRJ
Alma materFilozofska fakulteta v Ljubljani (2011)
Poklicpsihologinja

Eva Kovač, slovenska psihologinja, * 1986

deluje na podorčju psihologije športa in sodeluje z različnimi športniki, s katerimi ji izziv delati, ker so po njenem mnenju zelo motivirani.[2] Ukvarja se tudi s psihologijo dela in na podrčju obvaldovanja psihosocialnih tveganj in dobrega počutja zaposlenih ter razvoja talentov.[3]

Delo[uredi | uredi kodo]

Opozarja in zagovarja pomen duševnega zdravja med športniki (in splošno populacijo), ki je pogosto spregledano in stigmatizirano: “Mislimo, da športniki, ki so navzven samozavestni in nasmejani, ne morejo imeti težav, ampak pogosto je to le krinka. Številni pravijo, da so ogromno energije porabili ravno za to, da so prikrili svoje stiske,” [4].

Sodelovala je na različnih raziskovalnih projektih in na področju psihologije športa. Leta 2012 je bila raziskovalka na Fakuleti za šport na projektu Biopsihosocialni dejavniki uspešne rehabilitacije športnika po poškodbi.[5] V času COVID pandemije je sodelovala na novinarskih konferencah Vlade RS z nasveti glede soočenja z epidemijo koronavirusne bolezni[6].

Sklici[uredi | uredi kodo]

  1. CONOR
  2. »Ko se srečata športna in organizacijska psihologija ter Slovenija in svet – intervju z Evo Kovač«. psihologijadela.com. 7. marec 2018. Pridobljeno 2. novembra 2021.
  3. »Ločevanje zasebnega in službenega med večjimi izzivi dela od doma«. IUS-INFO. 7. december 2020. Pridobljeno 2. novembra 2021.
  4. Knafelc, Rok Viškovič, Rok (5. februar 2022). »Odpiramo tabuje: tema, o kateri se v športu premalo govori«. Sportklub. Pridobljeno 4. aprila 2024.
  5. »SICRIS«. apps.izum.si. Pridobljeno 4. aprila 2024.
  6. »Pomembna sta sočutje in razumevanje do ljudi, ki potrebujejo pomoč | GOV.SI«. Portal GOV.SI. Pridobljeno 29. decembra 2021.