ETwinning

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Logotip ETwinning

eTwinning projekti naj bi evropskim šolam omogočili sodelovanje s pomočjo uporabe informacijskih in komunikacijskih tehnologij (IKT) in na ta način širjenje svojih pedagoških, družbenih in kulturnih znanj. Projekt ponuja možnost za spodbujanje mladih, da se učijo drug o drugem ter spoznavajo življenje na drugih šolah in v drugih družinah, obenem pa se urijo v uporabi IKT. Projekt eTwinning daje pedagoškemu delu nove razsežnosti in šole vidijo v njem priložnosti, ki bodo obogatile običajno učenje.

Uporaba IKT omogoča izmenjavo informacij med šolami in širjenje znanja preko evropskih meja. Partnerstva v okviru projekta eTwinning nudijo mladim možnost za pridobitev kakovostnih in prijetnih učnih izkušenj ter obenem pomagajo pri ozaveščanju evropskega državljanstva ter jezikovnega in kulturnega bogastva evropskega kontinenta. Vizija projekta eTwinning so izobraževalna partnerstva, v katerih učitelji, vodstvo šole in ostalo osebje dolgoročno sodelujejo na različnih nivojih in področjih.

Največja vrednost eTwinning projekta se skriva v osebni predanosti in dragocenih izkušnjah sodelujočih učiteljev in šol. Z medsebojnim povezovanjem in učenjem prispevajo k socialnemu in kulturnemu razvoju Evrope v 21. stoletju.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]