Don Juan in lepa dama

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Don Juan in lepa dama
Don juan y su bella dama.jpg
Žanrdrama
Čas trajanja50-80 minut
Avtor(ji)Claudio Villarruel
Bernarda Llorente
Glavni igralciJoaquín Furriel
Romina Gaetani
Benjamín Vicuña
Isabel Macedo
Raúl Rizzo
Perla Santalla
Carlos Moreno
DržavaArgentina
Jezikšpanščina
Število sezon1
Število epizod242
Predvajanje
Televizijski kanalTelefe[d]
Začetek/konec17. marec 2008 - 9. marec 2009
Povezave
Spletna stranUradna stran

Don Juan in lepa dama (izvirno Don Juan y Su Bella Dama) je argentinska telenovela, ki jo je Telefe predvajal med 17. marcem 2008 in 9. marcem 2009.

Sezone[uredi | uredi kodo]

Sezone Epizode Prvič predvajano na Telefe Prvič predvajano na TV3
1.sezona 242 17. marec 2008 – 9. marec 2009 27. avgust 2010 – danes

Zgodba[uredi | uredi kodo]

Juan je skladatelj. Zanj ima vsaka ženska drugačno melodijo. Po naravi je neozdravljiv zapeljivec, njegova potreba po tem, da ženske zapelje in jih spravi v posteljo, da bi tako odkril njihov “notranji ritem”, pa je vsaj tako močna kot njegova osebna integriteta. A v resnici se Juan le panično boji tega, da bi katera od njegovih žensk vse skupaj vzela preresno in s tem ogrozila njegovo “svobodo”. Jose je živahno dekle, preprostega vedenja in pozitivnih čustev. Ko se z nekom zbliža, mu je popolnoma predana. Že od mladih let je navajena delati. Tako je opravljala že vsa mogoča dela, saj ji ekonomska neodvisnost ogromno pomeni in se ji za nič na svetu noče odreči. S fantom imata umirjeno razmerje, česar pa ni mogoče reči za njena starša, saj sta vedno tik pred tem, da se ločita.

Franco, Josejin fant, je Čilenec. Ima 7-letnega sina, za katerega zadnjih pet let, odkar je prišel iz Čila, skrbi čisto sam. Ljudem pravi, da je vdovec, v resnici pa je svojega otroka ugrabil in z njim zbežal iz države. Ima avtomehanično delavnico, ki pa je le krinka za njegov pravi posel - razstavljanje in ponovno sestavljanje ukradenih avtomobilov. Ko že vse kaže na to, da bo Juan do konca ostal zakrknjen samec, pa v njegovo življenje vstopi Jose in ga postavi na glavo. Že na prvi pogled se zaljubi vanjo, v ta neizbrušeni diamant, ki gladko odbija vse njegove poskuse zapeljevanja. Odloči se, da bo to malce robato dekle spremenil v damo, ob tem pa poskrbel tudi za svojo babico. A avantura, v katero se podata, se spremeni v nenavadno izkušnjo, ki nazadnje spremeni oba.

Juan bo moral premagati svoj strah pred dolgoročno zvezo, saj bo lahko le tako osvojil Josejino srce. Jose mu predstavlja “resnično ljubezen” in zaradi tega si zaželi, da bi bil boljša oseba. Jose v Juanovi družbi odkrije svoj lastni ustvarjalni potencial. Zave se, da ima v sebi moč, da se spremeni. Tako postane samozavestna, odločena, da ne bo več prenašala čustvenega izsiljevanja s strani svojega fanta, prav tako pa tudi ne rigidnih pravil, ki jih poskuša vsiliti njen avtoritarni oče.

Juan in Jose tako kmalu spoznata, da srečanje z ljubeznijo še ni konec neke poti, pač pa njen začetek. A če hočeta skupaj kaj doseči, se bosta morala tudi distancirati od svoje preteklosti. Juan od svojega zapeljevanja, Jose pa od svojega fanta, ki je pripravljen na vse, da bi jo le zadržal.

Glavni igralci[uredi | uredi kodo]

Nagrade in priznanja[uredi | uredi kodo]

/

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]