Don't Forget (pesem)

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
»Don't Forget«
Single Demi Lovato
z albuma Don't Forget
Izdan 17. marec 2009
Format Digitalno
Posnet 2008
Žanr Pop rock
Dolžina 3:43
Založba Hollywood
Glasba Demi Lovato, Jonas Brothers
Producent Noah Davidson
Kronologija singlov Demi Lovato
"La La Land"
(2008)
"Don't Forget"
(2009)
"Here We Go Again"
(2009)

"Don't Forget" je tretja in zadnja pesem iz glasbenega albuma ameriške pevke, tekstopiske in igralke Don't Forget.[1] Izšel je 17. marca 2009.

Informacije o pesmi[uredi | uredi kodo]

Na "In Tune With Demi Lovato", kratki, dvo-delni televizijski seriji, ki se je predvajala na Disney Channelu, je Demi Lovato povedala, da je "Don't Forget ena izmed pesmi [v njenem albumu], ki so mi najbolj pri srcu" in da ji je všeč, ker je morala "čutiti veliko čustev med snemanjem".[2] Demi Lovato je 15. aprila 2009 s to pesmijo nastopila na pogovorni oddaji The Ellen DeGeneres Show. Pesem je ena izmed najboljših pesmi iz albuma Don't Forget, s katerimi je Demi Lovato kdaj nastopila. "Trainwreck" naj bi bil tretji singl iz albuma Don't Forget, vendar ga je nadomestila ta pesem.

Glasba in struktura[uredi | uredi kodo]

"Don't Forget" je pop rock pesem.[3] Razpon glasu Demi Lovato se razteza od C4 do E5.[3]

Sprejem[uredi | uredi kodo]

Pesem "Don't Forget" je od kritikov v glavnem prejemala pohvale. Michael Menachem iz revije Billboard je pesem opisal kot "ranljiv vokal", ki "z zmernim tempom prikaže občutljivost Demi Lovato, nato pa nastopijo rock inštrumenti".[4]

Dosežki[uredi | uredi kodo]

Pesem "Don't Forget" je dosegla oseminšestdeseto mesto na lestvici Billboard Hot 100.[5] V tednu 30. marca, po tem, ko je založba Hollywood izdala videospot za "Don't Forget", je pesem napredovala iz štiriinosemdesetega in oseminštiridesetega mesta napredovala na enainštirideseto mesto.

Mesta na lestvicah[uredi | uredi kodo]

Lestvica (2009)[6] Mesto
Canadian Hot 100[7] (Kanada) 76
U.S. Billboard Hot 100[8] 41
U.S. Billboard Pop 100 62

Literatura[uredi | uredi kodo]