Bermudski trikotnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Skica bermudskega trikotnika

Bermudski trikotnik (imenovan tudi hudičev trikotnik) je neuradno in strokovno nepriznano ime za območje, ki leži v trikotniku Bermudski otoki-Portoriko-Fort Lauderdale (Florida, ZDA) v Atlantskem oceanu in je najbolj znano po številnih domnevnih nerazložljivih izginotjih ladij in letal znotraj tega območja.

Sam mit o tem kraju je prvi začel Krištof Kolumb, ki je v ladijski dnevnik zapisal, da je pri prečkanju tega območja opazil nepravilno dejavnost kompasov in čudne svetlobne pojave na nebu. Znanstveniki so v 20. stoletju podali razlog, da je nedejavnost kompasov posledica neskladnosti geografskega in magnetnega severa, medtem ko so svetlobo pripisali meteorju.

Obstaja več teorij zakaj na tem območju izginjajo ladje in letala:

  • NLP
Nekateri ljudje zato krivijo nezemeljska bitja.
  • Magnetno polje
Ker so na tem področju večkrat zabeležili nepravilno delovanje kompasov je možnost prisotnosti magnetnega delovanja. Obstaja teorija, da je tukaj magnetna privlačnost tako močna, da povzroča časovno-prostorske premike v druge dimenzije.

Ljudje, ki so nesreče preživeli, pripovedujejo o neverjetni svetlobi, odpovedi naprav na ladjah in letalih ter o čudni, neprosojni megli.

Leta 1945 so tri vojaška letala letela skozi bermudski trikotnik. Posadke in letala niso nikoli našli, zato ljudje krivijo neznane leteče predmete in ladje z duhovi. Drugače pa so znanstveniki ugotovili, da je pod vodo plin metan in, da vzhaja na površje in, ko pride v stik s kisikom, lahko raznese letalska in ladijska motorja, posadko pa ubije s plinom.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]