Bermudski trikotnik

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje
Skica bermudskega trikotnika

Bermudski trikotnik (imenovan tudi:"hudičev trikotnik") je neuradno in strokovno nepriznano ime za območje, ki leži v trikotniku Bermudski otoki-Portoriko-Fort Lauderdale (Florida, ZDA) v Atlantskem oceanu in je najbolj znano po številnih domnevnih nerazložljivih izginotjih ladij in letal znotraj tega območja.

Sam mit o tem kraju je prvi začel Krištof Kolumb, ki je v ladijski dnevnik zapisal, da je pri prečkanju tega območja opazil nepravilno dejavnost kompasov in čudne svetlobne pojave na nebu. Znanstveniki so v 20. stoletju podali razlog, da je nedejavnost kompasov posledica neskladnosti geografskega in magnetnega severa, medtem ko so svetlobo pripisali meteorju.

Obstaja več teorij zakaj na tem območju izginjajo ladje in letala:

  • NLP
Nekateri ljudje zato krivijo nezemljanska bitja.
  • Magnetno polje
Ker so na tem področju večkrat zabeležili nepravilno delovanje kompasov je možnost prisotnosti magnetnega delovanja. Obstaja teorija, da je tukaj magnetna privlačnost tako močna, da povzroča časovno-prostorske premike v druge dimenzije.

Ljudje, ki so nesreče preživeli pripovedujejo o neverjetni svetlobi, odpovedi naprav na ladjah in letalih ter o čudni, neprosojni megli.


Leta 1945 so tri vojaška letala letela skozi bermudski trikotnik. Posadke in letala niso nikoli našli, zato ljudje krivijo neznane leteče predmete in ladje z duhovi. Drugače pa so znanstveniki ugotovili, da je pod vodo plin metan in, da vzhaja na površje in, ko pride v stik z kisikom, lahko raznese letalska in ladijska motorja, posadko pa ubije z plinom.

Podobnost Z Animom/Mango One Piece[uredi | uredi kodo]

V one piece je Grand Line podobno kakor bermudski trikotnik in so predvidevanja da se podobne stvari dogajajo tudi v bermudskem trikotniku saj je možno nihče zares ne ve kaj se dogaja saj ga še nihče ni raziskal le 1% ljudi ki gredo v bermudski trikotnik se jih vrne živih domov.

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]

myth-stub

Kategorija:Atlantski ocean

Link GA|ar Link GA|de