Uporabniški pogovor:Tone/Arhiv 2006

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Arhiv 2005

Slike v Zbirki[uredi kodo]

Sem popglegal in bi znal. Kot prva mi pride na misel slika vhoda na Žalah (Jože Plečnik. Kaj misliš? --Janez Novak 21:32, 1 januar 2006 (CET)

Super posnetek, bom predlagal. --Tone 21:33, 1 januar 2006 (CET)

Če boš naredil ti bo še bolje izpadlo, da ni avtopromocija (pa sem zraven). Bom takoj pogledal in po potrebi dopolnil opis. --Janez Novak 21:36, 1 januar 2006 (CET)

Tukaj. Glasuje se s predlogami. Mislim, da vzame kakšna dva tedna za cel postopek. LP --Tone 21:40, 1 januar 2006 (CET)

Zvezde, viktorji in drugo[uredi kodo]

Tone, sicer hvala za zvezdo, čeprav razmišljam, da bi jih odstranil in razglasil stran za SPZIDP ;-) --AndrejJ (pog., prisp.) 17:50, 7 januar 2006 (CET)

Tiamin[uredi kodo]

In kako to storiš? --Ferdi

V primeru, če že obstaja preusmeritev, jo urejaš kot vsak drug članek. Zdaj sem izbrisali tiamin, tako da lahko urejaš od začetka. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:25, 15 januar 2006 (CET)
Če klikneš na stran, ki deluje kot preusmeritev, te preusmeri na ciljno stran, vendar ti v kotu levo zgoraj izpiše, s katere strani te je preusmerilo. Potem klikneš tja in se ti odpre preusmeritvena stran. Za drugič, tiamin sva ti že s Klemenom popravila. LP --Tone 14:29, 15 januar 2006 (CET)


Slike[uredi kodo]

Živjo. Imam vprašanje glede slik. Sicer slike so s strani mojega brata. Predvsem me pa zanima, nekaj. Če je stran z neke xy strani in ne poznaš ne avtorja ne nič, kako lahko veš, da jo lahko uporabiš na wikipedii. Oziroma, kaj moraš napisati, da se ve, da nebi bilo kaj narobe? --Aleš Gruden 21:02, 17 januar 2006 (CET)

Smernic je nekaj, na kratko pa takole:
  • če so slike iz strani, ki ima slike v javni laste (PD), kot so NASA, nekatere ameriške agencije..., potem jo lahko naložiš pod to licenco. In seveda napišeš vir, to v vsakem primeru.
  • nekatere slike, kot so ovitki cd-jev, plakati za filme, screenshoti..., se običajno označijo s poštena uporaba (fairuse). To je sicer v redu, ampak npr. na Commons takih slik ne moreš naložiti.
  • če ni čisto nobenih podatkov o avtorju in je ne moreš dati pod fairuse, potem je raje ne naloži, da ne bo problemov z avtorskimi pravicami.

Nekaj tega je na Wikipedija:Avtorske pravice. LP --Tone 21:16, 17 januar 2006 (CET)

Torej me samo zanima za moj trenutni primer? Kako naj označim sliko, ki sem jo trenutno naoložil (sansetsukon.jpg). Vem da jo ima brat na spletni strani že tako dolgo, da mu je že geslo nehalo delati za dostop do spletne strani. Vem pa tudi to, da je ni on naredil. Torej ali bi tako sliko sploh lahko dal gor ali ne. Se mi pa tudi zdi, da je to taka splošna slika, da vprašanje, če bi si lahko kdo prisvojil pravice zanjo. Sicer sem si prebral članek o Avtorskih pravicah (čeprav mi vse ravno ni čisto kristalno jasno ampak ok).--Aleš Gruden 21:24, 17 januar 2006 (CET)

Hm... Po moje bi bil fairuse kar v redu. Sicer pa lahko pogledaš, če imajo kakšno dobro sliko na Commons, tistih ni treba nalagati ampak jih kar uporabiš. LP --Tone 21:26, 17 januar 2006 (CET)

Vidim, da v članku nisi nič spremenil, razen da si odstranil predlogo. V trenutni obliki je vnos v čisti slovarski obliki. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 22:23, 17 januar 2006 (CET)

Ne vidim, kaj bi lahko še spremenil. Lahko ga označiš za prestavitev v slovar, mogoče je za enciklopedijo zanimiv, ker je zadnja beseda v sskj. LP --Tone 22:24, 17 januar 2006 (CET)
Predlagam, da to dejstvo napišemo na stran o SSKJ, opis besede pa (a) prestavimo v Wikislovar, če je opis "naš", (b) zbrišemo, če je plagiat iz SSKJ. --romanm (pogovor) 22:34, 17 januar 2006 (CET)

Živjo, a lahko prosim zbrišeš stran z naslovom Veneti, ker njeno vsebino prenesel na naslov Severnojadranski_Veneti (zato, da ne bo zmede in podvajanja). LP Jalen 16:27, 21 januar 2006 (CET)

Mislim, da lahko ostane kar preusmeritev. Pa še zgodovina strani se na ta način ohrani. LP --Tone 16:36, 21 januar 2006 (CET)

OK, se strinjam, ker vidim, da imajo na angleški Wikipediji tudi tako. LP Jalen 18:03, 21 januar 2006 (CET)

Kandidature[uredi kodo]

Prosil bi te, da si ogledaš trenutno prošnje za administratorstvo in podaš svoj glas. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 15:02, 26 januar 2006 (CET)


Pardon[uredi kodo]

Nisem opazil, da si med mojim urejanjem tudi ti naložil sliko (Neville Velerit). Če želiš, ustrezno spremeni članek.


Nove kategorije[uredi kodo]

Tone prosim te, da če odpreš novo kategorijo (na primer Povrtnine) jo tudi definiraš in povežeš navzgor do obstoječe kategorije. Prosim ne posnemaj nekega drugega uporabnika! LP --Janez Novak 15:36, 1 februar 2006 (CET)

Zoran Rant - Bibliografija[uredi kodo]

Zainteresiran sem, da se Zoran Rant, ime in njegovo delo popularizira. Po moji oceni je ime Zoran Rant največ, kar je dala Slovenija v zadnjih 50. letih svetovni tehnični literaturi. Vem, da je moj članek predolg in da bi ga bilo mogoče razdeliti na dva dela: biografija in bibliografija. Mnenja sem, da bodo uporabniki iskali pod geslom "Zoran Rant" in manj pod "Zoran Rant / Bibliografija" (bibliografije ni v COBISSu). Zato bi imel raje, da ostane oboje skupaj. Bibliografija je zelo popolna, za podlogo so mi služile Rantove lastne navedbe iz Braunschweiga in iz Ljubljane. Lep pozdrav!Tuma 08:54, 3 februar 2006 (CET)

Prav, zaradi mene je lahko v istem članku. Sicer pa pohvale za zanimive prispevke. LP --Tone 14:13, 3 februar 2006 (CET)

Priznanje[uredi kodo]

Se zahvaljujem za priznanje! LP --Mg 23:35, 16 marec 2006 (CET)

Za spodbudo :-) LP --Tone 23:43, 16 marec 2006 (CET)

Trapasti članki[uredi kodo]

Klemenovi škrbinski članki o osebnostih.

Vsekaor se strinjam s teboj da bi bilo bolje članke predlagati za izbris. Vendar od tega ni nobenega efekts. Zato sem se odločil, da v manjši del (v vse se mi ne ljubi) na pogovorno stran dodam zajedljiv komentar. Morda bo kaj pomagalo pa ne verjamem. Verjetno nič. --Janez Novak 15:51, 18 marec 2006 (CET)

In šel je boj bojvat brez upa zmage ... :)
F. Prešeren, Krst pri Savici

--matijap | pogovor 21:10, 18 marec 2006 (CET)

notslovene[uredi kodo]

Zakaj brišeš predlogo če ni vse prevedeno?

Kaj ni prevedeno? Samo predloga je po angleško, ampak to se v članku ne vidi. Popravi me, če sem se zmotil. LP --Tone 16:41, 18 marec 2006 (CET)

Na desni piše colors , kje se popravi?

Pa res. Sem popravil, v predlogi Infobox Military Unit. Hvala za opazko. --Tone 16:45, 18 marec 2006 (CET)


Slogovna nepopolnost[uredi kodo]

Hvala za pripombe v zvezi s člankom o Cerkvi. Bom v naslednjih nekaj dneh popravil, da bo tako, "kot se šika". S sliko sem imel nekaj težav, pa mi jo je končno le uspelo vstaviti; seveda si bom podrobneje pogledal še smernice za oblikovanje slik. Hvala za pomoč - se priporočam za naprej. --Rodoljub 18:26, 21 marec 2006 (CET)

Se zahvaljujem za pomoč pri urejanju. Tudi sam sem se še nekaj ubadal z urejanjem naslovov in etimologije. Slednja je bolj zapletena in se je zato po mojem mnenju ne da strpati v običajni oklepaj, kot je to sicer navada pri Wikipediji. Ferdi je uredil še povezavo na spletno stran, ki jo navajam v članku. Glede oblikovanja slik nisem našel nič uporabnega. Kje naj bi našel tozadevne smernice? Zanima me, ali je članek zdaj slogovno že dovolj urejen, ali pa je treba še kaj več? Če je že v redu, potem bi prosil, da odstraniš oznako “slog”. --Rodoljub 21:41, 28 marec 2006 (CEST)

Vidim, da je bilo še kar nekaj dela. Popravke sem si ogledal in se učil... Ko bom utegnil, se bom lotil pisanja manjkajočih člankov in urejanja škrbin, na katere so narejene povezave. Lep pozdrav! --Rodoljub 08:25, 29 marec 2006 (CEST)

Hvala[uredi kodo]

Pri zamenjalni šifri sem spregledal, da je ob dopolnilu ostala predloga Working. Se zgodi tudi v boljših familijah, meni pa večkrat. Hvala za opozorilo. --Janez Novak 16:35, 24 marec 2006 (CET)

Bila je napaka[uredi kodo]

Ronald Regan je umrl leta 2004-šlo je za obletnico, hvala za izbris---struc 16:13, 29 marec 2006 (CEST)

31./30. marec[uredi kodo]

Hvala, ker si opazil mojo napako in jo popravil. --matijap | pogovor 21:18, 30 marec 2006 (CEST)

Urejevalska vojna[uredi kodo]

Daj prosim poglej, kdo kaj začne. Sam dodajam besedilo oz. popravke, Tcie pa seveda ne dopusti, da jaz urejam "njegove" članke, ne glede, da so popravki utemeljeni. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:23, 6 april 2006 (CEST)

V dostih njegovih člankih so gesla povezana večkrat oz. ne na prvo pojavitev, a kot kaže mu to ni mar, kljub temu, da je Slogovni priročnik na "moji strani". Daj si poglej moje popravke. lP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:25, 6 april 2006 (CEST)

No, povej mi, kaj je narobe s temi popravki: [1], [2] in [3]. Pri večini gre za popravljanje notranjih povezav na prvo omembo v besedilu, kot narekujejo pravila in slog oz. odstranjevanje podvojenih povezav. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:33, 6 april 2006 (CEST)

Klemen Kocjančič. Pusti vrstice, ki jih dodam v članke, pa bom z veseljem sprejel tvoje notranje povezave. Dokler boš hinavsko dodajal dve povezavi, da boš lahko samovoljno "upravičeno" uničil samo strukturo, bom vračal povezave. Prenašam "voljo ljudstva", ne pa tudi "volje samooklicanega diktatorja". | Tcie 14:35, 6 april 2006 (CEST)

Ali mi lahko prosim poveš, kje sem tu odstranil prazne vrstice? Saj ne upoštevaš volje ljudstva, ne laži sebi in drugim. Prvi te je glede tega že opozoril Roman, nato jaz, prejšnji teden še Mitja, danes Keber,..., da ne govorimo o dejstvu, da je tak slog nestandarden in tako ni v skladu z Slogovnim priročnikom. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 14:39, 6 april 2006 (CEST)

Klemen Kocjančič. Kako neverjetno znaš pogrevati ljudi, počasi se pričenjam tresti. S teboj se o tem _ne pogovarjam več_. Pojdi in ne kradi ljudem časa ter ne delaj škode na Wikipediji, pač pa napravi kaj koristnega. Kako žalostno je to. | Tcie 14:41, 6 april 2006 (CEST)

Točno vem, zakaj se gre. Izrazito me pa moti, da se še vedno nista zmenila. Oba vaju cenim, ampak včasih pretiravata. Potrudita se vsaj upoštevati 3RR. --Tone 14:51, 6 april 2006 (CEST)

Tone, Mini teater je tako uporabnik kot spletna stran (isti ljudje). Članki, ki so jih iz svoje strani skopirali na wp. niso copyvio. --Ziga 10:56, 8 april 2006 (CEST)

Pa res. Bo v redu.--Tone 10:58, 8 april 2006 (CEST)

Dobrodošel[uredi kodo]

Dober dan Tone,

Hvala for your welcome message :) I've created this account to correct interwiki links, but I'll come back on your talk page if I need you (or if I want to learn Slovenščina :)

Na svidenje ! Guillom 13:22, 12 maj 2006 (CEST)

Najbolje je po mojem Predsednikov Vlade, kaj pravis? lp

Hvala[uredi kodo]

Hvala za zvezdico! LP--Jalen 22:00, 31 maj 2006 (CEST)

Moja kandidatura[uredi kodo]

Hvala za izkazano podporo ob glasovanju za moj status administratorja. Potrudil se bom, da izkazanega zaupanja ne bom razočaral. --Burek 12:43, 4 junij 2006 (CEST)

zgolj birokratsko glasovanje[uredi kodo]

Glasovanje gre za overjanje urejanj robotov na slovenski Wikipediji. Prosim, da s svojim glasom za ali proti glasuješ tukaj. Za prihodnjič ti obljubim kaj bolj zabavnega na tvojih straneh, kot je glasovanje... :)--Igor 14:58, 6 junij 2006 (CEST)

Blokiranje[uredi kodo]

Zanima me, zakaj si ponovno blokiral Admina 5 ur za menoj (glej tu)? Spregledal mojo blokado ali je kakšen drugi razlog? LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 16:56, 11 junij 2006 (CEST)

Spregledal. Ampak je precej vseeno, saj sva ga oba blokirala za nedoločen čas :-) LP --Tone 20:13, 11 junij 2006 (CEST)

Lahko prosim dodaš podatke (OVL) za to sliko? Hvala. --Eleassar pogovor 16:05, 6 julij 2006 (CEST)

Brisnje[uredi kodo]

Pozdravljen. Pa si le našel čas. Pa pobriši ti. --Miha 10:59, 30 avgust 2006 (CEST) Pa še to ali lahko pri Priznanja in pohvale pobrišeš vse redakcije razen Andrejevih. In v celoti Uporabnik:Mihael Simonič/Projekti --Miha 11:09, 30 avgust 2006 (CEST)

Hvala. Aja pri glavni strani in člankih pa vse razen redakcije Končna različica. --Miha 12:06, 30 avgust 2006 (CEST)

Slika:Kapela v Motovilcih.jpg[uredi kodo]

Tone menda misliš,da bi zaradi obilice teksta naj bil članek.Veš mislim,da bi bilo potem vse razdlobljeno in ne bi imelo več istega učinka kot si sedaj lahko vsak pod sliko prebere tudi opis.Saj ni vsepovsod toliko teksta - bodo kapele in objekti o katerih se praktično nič ne ve oz.ne naletim na pravega človeka,ki bi o tem vedel več.N.pr. o Lesenem zvoniku v Dolini so vedeli zelo malo.Nekako so se najbolj potrudili v občini Kobilje z svojo:Kapela v Kobilju. Zelo pa me moti nekaj drugega:Ko sem nalagal slike sem n.pr za kapeli v Vidoncih,ki sta dve zapisal pri eni Kapela v Vidoncih1 spodnja.jpg- misleč,da bom lahko naslov popravil.Sedaj je namreč Faričeva kapela v Vidoncih.Vsepovsod je popravljeno,vendar nad sliko se prikaže ta "grozen naslov"Kapela v Vidoncih1 spodnja.Če pa naslov spremenim se slika ne bo prikazala,ker pod drugim naslovom ne obstoja;menda je edina rešitev,da ponovno naložim sliko.LP--Feri 23:22, 6 september 2006 (CEST)

Po moje je bolje narediti članek, če imaš dosti vsebine. Vsaj redni uporabniki običajno ne pričakujemo obsežnega opisa na strani slike same. Pač narediš povezavo iz galerije sakralnih objektov. Glede dotične slike je pa pomoje res najbolje, da jo na novo naložiš pod drugim imenom, staro pa lahko pobrišemo. LP --Tone 00:09, 7 september 2006 (CEST)

Slovenci na angleški wikipediji[uredi kodo]

Zdravo Tone,

glede na to, da imaš na angleški wikipediji administratorska pooblastila, bi ti rad omenil, da tam v članku en:Slovenians neki anonimni uporabnik večkrat spreminja številke Slovencev. Stran je bila že dvakrat zaščitena. Predlagam ti, da si jo uvrstiš v spisek nadzorov in vračaš neprimerna urejanja anonimnih uporabnikov. LP--Jalen 07:48, 7 september 2006 (CEST)

Velja. Če sem prav videl, so problemi glede števila prebivalcev? --Tone 15:00, 7 september 2006 (CEST)

Problemi so bili, dokler jih nisem jaz popravil. Večino statistike v tem članku sem namreč prispeval jaz, saj sem se potrudil izbrskati ustrezne vire. Mojo pozornost je članek pritegnil pred časom, ko sem opazil nenavadno nizke številke Slovencev v Italiji in Avstriji (za Italijo je pisalo komaj nekaj čez 2000, čeprav najbrž vsi vemo, da je Slovencev v Italiji okoli 100.000). Zato sem številke popravil, vendar jih je kasneje en in isti anonimnež stalno spreminjal ter pisal žaljive povzetke urejanj.

MMG, kaj meniš o oceni 2,2 milijona za celotno število Slovencev. Sicer je res, da se je na popisu leta 2002 le 1.631.363 ljudi (oz. nekaj čez 83% prebivalstva Slovenije) opredelilo za Slovence, vendar ne gre spregledati dejstva, da so ta zadnji popis uporabili drugačno metodologijo kot prejšnja leta (leta 1991 je bilo 1.689.657 ali 88,3%), zato je procentualni delež vseh narodnosti upadel, narasel pa je delež tistih, ki niso želeli odgovoriti, in tistih, pri katerih je narodnost ostala neznana- oboje skupaj 8,9%. Obenem je na istem popisu 1.723.434 ljudi navedlo slovenščino kot materni jezik (87,7%). Nekaj od tega razlaga geograf dr. Jernej Zupančič v temle članku [4], ki ocenjuje da je Slovencev v Sloveniji približno 1,8 milijona. Po zadnji oceni iz marca 2006 ima Slovenija 2.004.394 prebivalcev- 88% od tega je 1.764.000. Tako da se mi zdi ocena 2,2 milijona čisto realna. --Jalen 16:00, 7 september 2006 (CEST)

Meni se zdi ocena dokaj realna. Ampak to je področje, na katerem nisem preveč domač, sociološke metodologije in podobno. Lahko vračam urejanja, ki bojo kakorkoli čudno popravljala omenjene podatke. Sicer me pa zdaj spet nekaj časa ne bo, tako da tudi ti za vsak slučaj spremljaj dogajanje. LP --Tone 16:22, 7 september 2006 (CEST)

Zdravo Tone! Lahko članek prestaviš na Mali sveti Bernard, kot bolj ali manj soglašamo? Hvala. --Eleassar pogovor 15:34, 3 oktober 2006 (CEST)

Saj je že Janez Novak prestavil. --Domen 15:37, 3 oktober 2006 (CEST)
Ja, na napačen naslov, o katerem sploh ni nihče govoril. --Eleassar pogovor
Sem opazil, ja. :-) --Domen 15:39, 3 oktober 2006 (CEST)

Članek Gorica[uredi kodo]

To ni to kar sem hotel imeti. Hotel sem imeti naslov članka Gorica - ker v Prekmurju druge Gorice ni, bi se to nekako izšlo. Žal se pa mmeni ne izide. Tega še nisem delal.LP--Feri 17:20, 4 oktober 2006 (CEST)

Pri članku bi mogoče koga zavedlo in bi mislil,da se vas imenuje Gorica, Puconci kot n.pr "Hrastje - Mota".torej zato bi rad,da bi članek nosil naslov Gorica ne pa Gorica, Puconci.Hvala na pomoči in LP --Feri 17:33, 4 oktober 2006 (CEST)

Plečnikova Lepotica v Bogojini[uredi kodo]

Mislim,da si me ti enkrat vprašal o tej cerkvi.Zdaj sliko imam,sicer je mogoče za koga moteče ker jo renovirajo - vendar kljub temu ostaja lepotica.Lepa je tudi v občini Odranci. [5] LP --Feri 17:46, 4 oktober 2006 (CEST)

84.41.36.42[uredi kodo]

84.41.36.42 nadaljuje s pohodom, prilepi mu blokado, prosim. --IP 213 14:48, 6 oktober 2006 (CEST)

Ukrajina[uredi kodo]

Čemu zapis ukrajinskih imen in priimkov v neposlovenjeni inačici???? Glede na to, da se ukrajinščina zapisuje v cirilici, je menda pravilen poslovenjen zapis lastnih imen. Lep pozdrav. -Marko3 23:06, 6 oktober 2006 (CEST)

Vrnil sem zato, ker ima država zdaj novega premieja. Imena pa lahko posloveniš. Pardon, ker nisem takoj povedal... LP --Tone 23:10, 6 oktober 2006 (CEST)

Aperion[uredi kodo]

Članek Aperion je bil res prekopiran s spletne strani, vendar smo ga na Wiki objavili avtorji. Resda ga bi bilo potrebno popraviti (kar sem mislil storiti s prihajajočimi dogodki), da bi deloval bolj objektivno, vendar mislim, da si brisanja vseeno ne zasluži. Gaj 00:17, 7 oktober 2006 (CEST)

Tone, prosim te, da se še enkrat vključiš in podaš svoje mnenje o tem kdo ali kaj sodi v slovensko Wikipedijo → tukaj. Upam, da bomo tako temu končno prišli do dna. --Igor 14:19, 7 oktober 2006 (CEST)

prestavljeno na Wikipedija:Glasovanja/Sporne slike-kasnejša debata

Tone, lahko prosim popraviš:

»Ker ni bilo zadosti glasov, ostaja status quo. Če ne pride do drugega glasovanja, se prve slike ne postavi nazaj v članek, druga in tretja pa ostaneta, oz. se nadomestita z ustreznejšo (glede tretje.)« tako, da bo pisalo:
»Ker ni bilo zadosti glasov, pogoj 10 glasov za veljavnost glasovanja ni bil izpolnjen in zato to glasovanje stanja ne spremeni.«

Mislim, da je to vse, kar mora pisati o glasovanju. Ali slike ostanejo ali ne in kdaj se stanje lahko spremeni, je stvar nadaljnjega dogovarjanja.

Odločitve in glasovanja v Wikipediji namreč ne smejo biti zavezujoči (glej WP:ZAVEZNI), tvoj zaključek pa je napisan zavezujoče in je tako v nasprotju s pravili. --Eleassar pogovor 13:17, 11 oktober 2006 (CEST)

Prav, bom popravil, ampak to je tudi zadnja stvar, ki jo bom naredil v zvezi s tem. --Tone 13:19, 11 oktober 2006 (CEST)

Hvala[uredi kodo]

Hvala za čestitke za rojstni dan. Lep pozdrav ;) Matjaž Zupan 21:26, 15 oktober 2006 (CEST)

  • Thank you for the translation :-) Ev 04:43, 19 december 2006 (CET)

Bot status[uredi kodo]

Hi, You tell me that the status is granted but it doesn't appear in Posebno:Listusers? Thank you Sebcaen08:38, 18 oktober 2006 (CEST)

Urejanje[uredi kodo]

Ni to vse skupaj že malo pretirano !? Lp--Feri 20:28, 22 oktober 2006 (CEST) [6] [7]

Hja, ne vem. Meni je bil popravljen članek o kapelici že čisto všeč. Je pa res, da je težko reči, kako naj bi izgledal standardni članek iz področja... --Tone 20:34, 22 oktober 2006 (CEST)

Saigon[uredi kodo]

Lahko prosim članek Saigon prestaviš na naslov Sajgon, kot priporoča KSZI (Komisija za standardizacijo zemljepisnih imen)? Hvala. --Eleassar pogovor 14:26, 26 oktober 2006 (CEST)

Kaj pa še bi ga raje imeli pod imenom Ho Ši Ming? --Tone 15:08, 26 oktober 2006 (CEST)

Tone, imaš prav! Tudi pri KSZI piše, da je Sajgon nekd. ime. Prečrkuje pa se (tako po SP kot po KSZI) kot Hošiminh. --Eleassar pogovor 15:39, 26 oktober 2006 (CEST)

Prosim te če lahko komentiraš nove predloge za Izbrano sliko. Lp, --Miha 21:05, 2 november 2006 (CET)

Povezava z IČ[uredi kodo]

Tone, prosim, predlogo prestavi sam, ker meni ne prime. Hvala in lp! --Eleassar pogovor 18:10, 5 november 2006 (CET)

Ali ni tako, da je dobro dati iw na obe strani (tudi iz npr. en: na sl:), vidim, da v glavnem dodajaš samo povezave iz naših strani na druge, ne pa iz (vsaj ene) tuje strani na našo. (jaz naredim oboje) Seveda je vprašanje, kako delujejo boti. lp., --Ziga 08:20, 6 november 2006 (CET)

Verjetno je res nekoliko hitreje, če dodaš na obe strani. Prav, za naprej. --Tone 09:54, 6 november 2006 (CET)

http://en.wikipedia.org/wiki/Tang_Dynasty lp., --Ziga 23:09, 12 november 2006 (CET)

Ah, ja... --Tone 23:39, 12 november 2006 (CET)

Koordinate[uredi kodo]

To je Gauss-Krugerjeva projekcija s katero se posložujemo predvsem na terenu, vgrajeno jo imajo GPS - si; s tem pa ni rečeno,da druge projekcije ne uporabljamo. Lokacijo sem najprej poiskal na interaktivnem atlasu Slovenije, ki je v merilu 1 : 25 000, potem sem pa šel na GERK [8] Potem sem vnesel koordinate, si nastavil merilo in dobil točko, ki sem jo iskal. Za natančnost koordinat sem v orodni vrsti kliknil rumeno za presek, nato pa kliknil na zemljevidu recimo kapelo, ki sem jo prej lociral. Spodaj se mi je do potankosti z mnogimi decimalkami izpisala točna lokacija, to sem vnesel v okence Y , X pritisnil "osveži" in dobil sem zelo natančne koordinate. Ta Orto-foto zemljevid je najbolj ažuren, če pa boš vključil opcijo kataster boš videl, da so v zaostanku. Mi lahko potem te lokacije pretvorimo, saj obstajajo celo programi za to.LP--Feri 18:14, 9 november 2006 (CET)

Se strinjam,je pa tudi stran v nemščini na WIKI, ki razlaga koordinate.LP--Feri 18:52, 9 november 2006 (CET)
Tu imaš praktično uporsbo teh koordinat. [9]LP--Feri 22:26, 9 november 2006 (CET)

Hvala za nasvet, a to že vseeno vem. Yugi Moto 12.11.2006: 12.44


Če mi ne bojo dokler živci popustili bom naredil tudi posamezne članke Yugi Moto 12.11.2006: 17.46

Secesija[uredi kodo]

Videl sem, da se zanimaš za secesijo v umetnosti. Pred nedavnim sem zamislil serijo člankov o tej temi in sem zbral nekaj podatkov. Zaradi osebnih problemov pa stvari ne morem dokončati. Gre sicer samo za nekaj zapiskov, a se mi zdi škoda, da bi vse skupaj vrgel stran. Če te zanima, ti jih pošljem. --IzTrsta 10:29, 18 november 2006 (CET)

Zdravo. Sicer ne vem, kdaj sem omenil, da se zanimam za secesijo, ampak gotovo mi je všeč. Trenutno se bojim, da ne bom imel dovolj časa za kakšen večji projekt, ampak če imaš zapiske v elektronski obliki, jih skopiraj na svoj peskovnik, pa se bo s časom vse koristno porabilo. LP --Tone 22:36, 18 november 2006 (CET)

Tone, prosim poveži en:Template:Fact in Predloga:Podatek. --Andrejj 19:59, 19 november 2006 (CET)

Urejeno. --Tone 22:12, 19 november 2006 (CET)

Tekoči dogodek[uredi kodo]

Vnos o Ernestu Aljančiču sem odstranil, ker menim, da ne izpolnjuje vseh meril na strani WP:TDGS (natančneje št. 5). --Eleassar pogovor 09:32, 20 november 2006 (CET)

Common.js[uredi kodo]

Lahko prosim prestaviš MediaWiki:Monobook.js na MediaWiki:Common.js? Pa če lahko prvega zamenjaš s sporočilom, podobnim naslednjemu:

/* Deprecated by MediaWiki:Common.js */

Ker zdaj je vsebina prikazana dvakratno (npr. gumbi v urejevalni vrstici). Ok? Hvala. --Eleassar pogovor 12:42, 23 november 2006 (CET)

Takole? LP --Tone 13:09, 23 november 2006 (CET)
Še ne deluje tako, kot bi moralo. Poskusi osvežiti z vsebino v Uporabnik:Eleassar/Peskovnik. --Eleassar pogovor 18:21, 23 november 2006 (CET)
Lahko še enkrat? V tem gromozanskem kompliciranem besedilu sem drobno črko n pri gumbu za galerijo popolnoma spregledal. Se opravičujem, ker sem tako tečen in ti ne dam miru ... --Eleassar pogovor 22:01, 23 november 2006 (CET)
Ni panike, važno je, da dela. LP --Tone 22:04, 23 november 2006 (CET)
Ja, zdaj pa mislim, da dela. Hvala lepa. --Eleassar pogovor 22:05, 23 november 2006 (CET)

Slike v dogodkih[uredi kodo]

Tone, slike samo komentiraj, da jih lahko še kdaj vrnemo nazaj. --Andrejj 08:52, 25 november 2006 (CET)

Pri slikah je bil problem ta, da so nastopale v več dnevih. Poskušam to popraviti, saj imamo več kot dovolj slik, da je vsak dan druga. --Tone 10:10, 25 november 2006 (CET)

Odranci[uredi kodo]

Tone bom poskusil, dokler s študijske ne bom dobil več podatkov (če so) sem hotel nekaj povzeti po Odranci, vendar nikjer ne najdem avtorja.LP --Feri 16:57, 27 november 2006 (CET)

Pokemon[uredi kodo]

Ne vem, če je res treba tisto pri slikah, ker povzroča toliko dodatnega dela. Yugi Moto 19.23: 4.12.2006

Vredu, danes dejansko začnem nalagati. Yugi Moto 17.33. 6.12.2006

Opazil sem, da pri označevanju slik še vedno uporabljaš {{fairuse}}. V času tvoje odsotnosti smo ga zamenjali z {{poštena uporaba}} in zaželeno je, da uporabljaš slednjo predlogo. MMG enako je z {{stub}} → {{škrbina}}. lp, --Miha 20:32, 6 december 2006 (CET)

Aha, pa res. Vzeto na znanje, čeprav vsake toliko vseeno poženi bota, da zamenja predloge. Dodajajo jih lahko namreč tudi uporabniki sl-0. --Tone 21:31, 6 december 2006 (CET)

Med vračanjem članka si izbrisal tudi nekaj legitimnih podatkov: dimenzije, arhitekt, itd. Pozor pri vračanjih. --Ziga 12:12, 25 december 2006 (CET)

Pa res. Ampak je bilo tudi precej zmedenih podatkov, recimo tisti o šestih minaretih, ki velja za Modro mošejo (Sultanahmet camii). Sem zato raje vrnil vse. --Tone 16:24, 25 december 2006 (CET)

Izbrane slike[uredi kodo]

Hvala za pomoč pri izbiranju, samo predlog, poskusi izbrati slike primerne letnemu času. Naložil bom še nekaj zimskih slik (ko če bo sneg). lp, --Miha 18:10, 25 december 2006 (CET)

Jasno, zimske slike z veseljem. Ampak imeti jih... Bom poskusil poslikati novoletno Ljubljano v tem tednu. --Tone 18:14, 25 december 2006 (CET)

Vir slik[uredi kodo]

Lahko prosim navedeš še izvorni vir datotek (zaradi preverljivosti)? Hvala. Imel sem namreč že velike težave, ko me je zanimala licenca katere izmed datotek, pa so jo na en: izbrisali. --15:03, 26 december 2006 (CET)

Vem, da je bolje nalagati osnovni vir. Pri kovancih gre seveda za ECB, vendar mi strani trenutno ne uspe odpreti. --Tone 15:14, 26 december 2006 (CET)
Ti podatki so na razpolago tudi na opisnih straneh slik v en (npr. en:Image:1ec por.png). --Eleassar pogovor 15:29, 26 december 2006 (CET)

Urejevanje[uredi kodo]

Hvala ua nasvet, zanima me, če je smiselno označevati kraje prizorišč v sm. skokih (npr.Lillehammer) in če je kakšna kategorija v zvezi s tem že napisana? Hvala za pomoč :) --Blaž Javornik 89 13:53, 27 december 2006 (CET)


Zanima me, kdo lahko odstrani okvir "slogovno nepopolni članki" in kaj takim člankom sploh manjka. Videl sem že bistveno krajše prispevke pa le-teh niso imeli? Hvala za vse nasvete :) --Blaž Javornik 89 18:14, 28 december 2006 (CET)

Spet me nekaj zanima :), ali se mi splača pisati članek o smučarskih prizoriščih, če na drugih wikipedijah (predvsem nemških in angleških, delno italijanskih) ne piše prav veliko, tukaj pa so označeni z škrbino, tam pa ne? Naj to "prepustim" komu drugemu? LP ;) --Blaž Javornik 89 21:49, 1 januar 2007 (CET)

Pravopis[uredi kodo]

Mogoče ti še kdaj koristi: Wikipedija:Pravopisni priročnik#Tripičje in Wikipedija:Pravopisni priročnik#k / h. Samo mimogrede ... :-) --Domen 16:06, 1 januar 2007 (CET)