Uporabniški pogovor:Ssnslo

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Stranka slovenskega naroda bo ovadila urednika Wikipedije zaradi namerne neresnične obdolžitve[uredi kodo]

Stranka slovenskega naroda bo ovadila urednika Wikipedije zaradi namerne neresnične obdolžitve. V prispevku na Wikipediji o SSN so bile s strani urednika namerno zapisane laži v nameri politično škodovati stranki. Urednik navaja, da je bil Andrej Šiško predsednik SSN. V resnici Andrej Šiško nikoli ni bil niti formalni član SSN, kaj šele njen predsednik.

Predsednik Sveta SSN, Miha Majc -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Ssnslo (pogovorprispevki).

Pa srečno pri tem! --Rude 13:32, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Enako bomo ovadili urednika, ki zlonamerno k osnovni izkaznici stranke pripenja tekst o osebi, ki s stranko nima nobene formalne povezave. Gre za osebne stvari Andreja Šiška, ki ni nikoli bil niti je član SSN in zato SSN ne more biti predmet etiketiranja o osebnih zadevah Andreja Šiška, ki se stranke ne tičejo niti ji pritičejo. Gre za umazano predvolilno kampanjo, ki zakonsko ni dovoljena še manj pa etična, na način da se SSN pritika osebne stvari človeka, ki nima nobene formalne veze s stranko. Gre za očiten namen blatenja dobrega imena SSN, da se ji zraven pritika zadeve, ki nimajo s SSN nobene povezave niti na te zadeve SSN ni imela nikakršnega vpliva. To je enako kot bi uredniku v osebno izkaznico prilepili osebne stvari neke tretje osebe, ki s katero je nekoč imel oseben stik pa ga že zdavnaj nima več niti nikoli ni imel nikakršnega vpliva na dejanja te osebe. Gre za očitno namerno zavajanje javnosti z namenom škodovati dobremu imenu SSN, kar pa je kaznivo dejanje.

Ponavljam še enkrat A. Šiško nima nobene formalne povezave s SSN in zato SSN ne more biti predmet zadev v povezavi z A. Šiškom in njegovim privatnim življenjem.

Enako ponavljam, da SSN ni nacionalistična stranka niti ne deluje v tem duhu.

Predsednik Sveta SSN, Miha Majc -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Ssnslo (pogovorprispevki).

MMG: grožnje s pravnimi postopki se na WP praviloma končajo z blokado tistega, ki grozi. Gl. Wikipedija:Brez pravnih groženj. --IP 213 14:39, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Držite se zakona in etike pa ne bo ne bo nobenih težav.-Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Ssnslo (pogovorprispevki).

Prenehajte se sprenevedati, pa prav tako ne bo težav.--Rude 15:00, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Pisanje o sebi[uredi kodo]

Je v nasprotju s pravilom o konfliktu interesov. --IP 213 13:45, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Popravljanje teksta namerne diskreditacije ni v konfliktu interesov (mogoče vaših) ampak v interesu resničnih dejstev. Gre za zlorabo urednika Wikipedije za namene nekih interesov. -Ta nepodpisani komentar je dodal Uporabnik:Ssnslo (pogovorprispevki).

Smernica o konfliktu interesov pojasnjuje tudi, kako naj tisti, ki je v konfliktu ravna, če se mu zdi, da so podatki napačni. Vsekakor ne z brisanjem. --IP 213 14:39, 29. september 2011 (CEST)[odgovori]

Dobrodošel v Wikipediji, Ssnslo. Čeprav je vsakdo dobrodošel pri urejanju enciklopedije, obstaja možnost, da si povezan z ljudmi ali stvarmi, o katerih si pisal na Wikipediji - zaradi tega si mogoče v konfliktu interesov.

Za vse urejevalce velja pravilo o nevtralnosti vsebine. Ljudje, ki so tesno povezani s témo, imajo o njej pogosto popačen pogled, kar vodi do nenamernega urejanja, ki ima lahko poniževalen ali laskav ton. Ljudje s tesnimi povezavami s témo članka lahko urejajo tak članek, toda morajo biti pozorni, da so njihova urejanja preverljiva z zanesljivimi viri in napisana brez predsodkov.

Če si tesno povezan s témo, je tukaj nekaj načinov, kako lahko zmanjšaš tveganje za nastanek problemov:

  • Izogibaj se ali pa z veliko previdnostjo urejaj ali ustvarjaj članke, ki so povezani s teboj, tvojo organizacijo ali tvojimi tekmeci, kot tudi s projekti in proizvodi, s katerimi si povezan.
  • Bodi pozoren na razprave o izbrisu. Vsakdo lahko zagotavlja informacije o neodvisnih virih v razpravah za izbris, toda izogibaj se zavzemanju za izbris člankov o tvojih tekmecih.
  • Izogibaj se ustvarjanju povezav na članke v Wikipediji in spletne strani svoje organizacije v drugih člankih (glej Wikipedija:Smetenje).

Prosimo, da se seznaniš z ustreznimi pravili in smernicami, še posebno s tistimi, ki se tičejo nepristranskosti, preverljivosti informacij in avtobiografij.

Hvala.

--IP 213 (pogovor) 08:57, 5. maj 2014 (CEST)[odgovori]

Gospod, Jernej Polajnar Yerpo

Pozivam Vas, da prenehate z večletno zlorabo Stranke Slovenskega Naroda na Wikipedii, z metodami diskvalifikacije, informativne zlorabe, uredniške cenzure podatkov, prekrajanja dejstev in jemanj informacij iz konteksta. Smatram, da je vaše skrajno neetično obnašanje, popolnoma neprimerno za vsako normalno akademsko sfero kateri naj bi pripadali. Sicer se osebno zaradi moralnih zadržkov ne mislim spuščati na vaš nivo, a bom v kolikor bo to potrebno, osebno s pismom in priloženimi kronološko razvrščenimi in prevedenimi »print screeni« vaše uredniške zlorabe predstavitve SSN na wikipedii, obvestil vse domače in tuje akademske ustanove, lastnike in urednike domačih in svetovnih strokovnih publikacij iz naravoslovne sfere, v kateri ste zaposleni ali ste kadar koli sodelovali oziroma objavljali strokovne članke, o vašem skrajno neetičnem in za vsakega akademika nesprejemljivem, primitivnem totalitarističnem vzorcu zlorabe informacij. Obenem vam priporočam, da si preberete katero od publikacij na temo etike ter zlorabe informacij in si tako razširite obzorje.

Brez spoštovanja,

Miha Majc

Prvič: Yerpo na tej strani ni napisal nič, tako da mu boš moral svoje sporočilo pustiti kje drugje, če želiš, da bi ga doseglo. Drugič: zelo ti priporočam, da prenehaš z nesmiselnimi grožnjami. Prvič zato, ker se je Yerpo, v nasprotju s tabo, pri svoji urejanjih držal pravil, drugič pa zato, ker si boš prihranil nepotreben trud. Tvoja pisma "domačim in tujim akademskim ustanovam" in "lastnikom in urednikom domačih in svetovnih strokovnih publikacij iz naravoslovne sfere" bodo namreč romala v koš. Vsi ti seveda nimajo prav nobenega veselja za dopisovanje s funkcionarjem marginalne slovenske stranke. (Še dobronameren nasvet: če vseeno nameravaš pisati, poskrbi, da bodo vsaj vejice prav postavljene. Tokrat ti niti približno ni uspelo!)
In zadnjič: o etiki bolj težko predava nekdo, ki ne razume preprostih pravil za izogibanje konfliktu interesov. --IP 213 (pogovor) 13:19, 6. maj 2014 (CEST)[odgovori]


Bom kar tu odgovoril še jaz: za svojimi izsledki preverjanja meni dostopnih virov stojim, seveda dokler mi kdo z vsaj toliko kvalitetnimi viri ne dokaže nasprotno. Poleg tega nisem edini, ki je prišel do istega zaključka (kakor je razvidno iz zgodovine urejanja), tako da bodo poskusi ustrahovanja mene, ker pač ne skrivam svoje identitete, izpadli zelo ceneno. Obenem priporočam branje temeljnih pravil spletne enciklopedije Wikipedije, ki jih s svojim početjem predstavnik(i) stranke grobo kršite:
Kljub večkratnim pozivom, da v stranki predstavite vire za svoje trditve, so bila urejanja s tega naslova omejena na poskuse brisanja relevantnih in z viri podprtih informacij ter vnašanja piarovskega teksta. Cenzura je tako izključno vaš modus operandi, ne moj ali od ostalih urejevalcev. Verjamem, da je stranki v interesu, da se pred bližajočimi volitvami predstavi v čim lepši luči, vendar če pri tem poskuša prikriti manj prijetna dejstva in vnašati neresnice, je to početje, ki ga lahko predstavniki izvajate kje drugje. V enciklopedijo pa ne spada. Hvala za razumevanje. — Yerpo Ha? 13:37, 6. maj 2014 (CEST)[odgovori]
Jaz pa bom vsako nadaljnjo grožnjo s pravnimi sredstvi smatral za grobo kršitev wiki pravil in uporabnika, ki bo s tem nadaljeval, v skladu s pravili Wikipedije, zablokiral brez nadaljnjih vprašanj in diskusij.--Rude (pogovor) 14:07, 6. maj 2014 (CEST)[odgovori]