Uporabniški pogovor:JaKob

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Wiki
Dobrodošli, JaKob!

Veseli nas, da ste se odločili ter se pridružili vse večjemu mednarodnemu občestvu wikipedistov, sodelavcev Wikipedije. Predlagamo, da sprva pogledate krajši uvod, ki vam bo pomagal narediti prve korake pri urejanju ene največjih spletnih enciklopedij. Če imate vprašanja ali potrebujete pomoč, se obrnite na dejavne uporabnike, administratorje ali pa jih postavite Pod lipo. Urejanje lahko preizkušate v peskovniku.

Začnete lahko tako, da si ustvarite svojo uporabniško stran in dodate svoje ime na sezname Wikipedistov. Svoje prispevke na pogovornih straneh (ne pa tudi v člankih!) samodejno podpišete z uporabo štirih tild (~~~~); s tem se bo dodal vaš podpis in datum.


en: You don't speak Slovene? Welcome, please visit the Embassy and also put {{user sl-0}} on your user and/or talk page.
fr: Vous ne parlez pas Slovène? Bienvenue, visitez l'Ambassade et ajoutez {{user sl-0}} sur votre page utilisateur.

--Klemen Kocjančič 07:55, 10 maj 2005 (CEST)

Država vs. država članica[uredi kodo]

Popravil sem tvojo povezavo "država članica", saj ni ustrezna. Če hočeš, lahko v članku poimensko našteješ vse članice, medtem ko članek "država članica" ne bi bil ustrezen. LP, --Klemen Kocjančič 14:17, 10 maj 2005 (CEST)

Malo o sebi[uredi kodo]

Sedaj, ko že nekaj časa aktvno sodeluješ, ali bi ti bilo odveč napisati na tvoji uporabniški strani par vrstic o sebi, tako da "vemo, s kom imamo opravka". ;-) LP, --Klemen Kocjančič 14:24, 10 maj 2005 (CEST)

Slike[uredi kodo]

Naložil si sliko Slika:InternationalLabourOrg-logo.JPG. Ali imamo dovoljenje za objavo te slike, tako da ne kršimo avtorske pravice? Če nimamo, je potrebno sliko odstraniti oz. dati pod {{fairuse}}. LP, --Klemen Kocjančič 18:34, 10 maj 2005 (CEST)

Članki[uredi kodo]

V članke se ne podpisujemo, saj je vsaka naša sprememba članka razvidna iz zgodovine. Poleg tega, ko dodajaš interwiki, dodajaj le take, ki se izključno navezuje na članek, npr. ne dajati povezave o jezikoslovju k prevodoslovju. LP, --Klemen Kocjančič 00:39, 12 maj 2005 (CEST)

Slike in AP[uredi kodo]

Prosil bi te, če pregledaš vizualno gradivo, ki si ga naložil(a) in preveriš, če predstavitvena stran ustreza kriterijem in s tem pravnim pogojem (glede vira in licence). Najlažji način za to je, da greš na "Moji prispevki" in označiš "Imenski prostor" na "Slike". V primeru, če vse predstavitvene strani ustrezajo kriterijem, smatraj to obvestilo za brezpredmetno in se ti zahvaljujem v imenu celotne Wikipedije. LP, --Klemen Kocjančič 14:30, 3 jul. 2005 (CEST)

User sl-4[uredi kodo]

Razlog, da ta predloga ne deluje, je v tem, da ne obstaja. Tu imamo 5-stopenjski sistem jezikovnih sposobnosti (0, 1, 2, 3 in materni jezik). $ tako nimamo. LP, --Klemen Kocjančič (Pogovor - Talk) 12:37, 4 maj 2006 (CEST)

Politična škrbina[uredi kodo]

Zasledil sem tvoje vprašanje o poli-stub.

Vpiši {{poli-stub}} in dobil boš predlogo... -Ferdi

Naslovna vrstica biografskega članka[uredi kodo]

Slog biografskih člankov se po wikipedijah malo razlikuje: pri nas je takole:

  • Ime, državljanstvo (pridevnik), poklic, Datum rojstva+kraj rojstva, Datum smrti+kraj smrti; ostalo napišemo v nižje članku.

Kar je že ogromno člankov napisanih v tem slogu, se ga držimo; če boš primerjal npr. nemško in angleško, boš lahko opazil razlike. Poenotenega sloga po wp. glede tega (za zdaj, verjetno pa tudi v bodoče) ni/ne bo. Zato direktno kopiranje naslovnih vrstic iz ene v drugo wp. ni mogoče. lp., --Ziga 18:08, 20 januar 2007 (CET)

Naslovi poglavij[uredi kodo]

Naslovi poglavij, v katerih nič ni, so nesmiselni. Če bo kdo dodal besedilo, jih bo ustvaril sam. e.g.

  • Hillary Clinton
    • Zasebno življenje
    • Poklicno življenje
      • Zunanja politika
      • Notranja politika

Če v poglavjih nič ni, bodo izbrisana. V nasprotnem primeru bi lahko dodal še kakšnih 50 naslovov praznih poglavij. In čemu bi to služilo? --Ziga 09:30, 21 januar 2007 (CET)

Infopolje Senator[uredi kodo]

Skopirati in prevesti moraš vsebino iz en:Template:Infobox Senator, pa bo delovalo. Parametrov ne prevajamo, imena predloga pa morajo biti prevedena (in ustvariti angleško preusmeritev). --Eleassar pogovor 13:05, 22 januar 2007 (CET)

Javna last[uredi kodo]

Si prepričan, da so slike, ki jih snameš z Delove strani v javni lasti? Če to eksplicitno ni napisano, potem niso. Tako da predlagam, da raje uporabiš fairuse. LP --Tone 16:33, 3 april 2007 (CEST)