Predloga:Ste vedeli/18. teden 2011

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Carolyn Cole leta 2009
  • ... je ameriška fotoreporterka Carolyn Cole leta 2004 za svoje reportažne fotografije o obleganju liberijske prestolnice Monrovie prejela Pulitzerjevo nagrado (na sliki vladni vojak brani most v središču Monrovie, kjer je odpor vladnih sil odbijal napade upornikov)?
  • ... novopovišani generalmajor Slovenske vojske prejme tudi generalski pečatni prstan?
  • ... je Ranvierov zažetek zoženje mielinske ovojnice na mestu, kjer se stikata sosednji nevrolemski (Schwannovi) celici?
  • ... je že približno 2000 let rastlina maca na območju Peruja cenjena tako v tradicionalni prehrani kot tudi v ljudskem zdravilstvu, saj naj bi imela visoko hranilno vrednost, kot zdravilo pa naj bi povečevala spolno moč in vzdržljivost?
  • ... iz rodbine Cochrane izhajajo številni častniki: kornet Archibald, stotnika Richard in Thomas, majorja Thomas in Thomas George, podpolkovnik Thomas, kapitan fregate Thomas, polkovniki Andrew, George in William, kapitani Archibald, Archibald Douglas in Ernest, brigadni general William, kontraadmirala Archibald in Edward, generalporočnik Douglas, viceadmiral Basil, admirali Alexander, Arthur in Thomas, admiral flote Thomas in drugi?