Pogovor:Eulerjeva enačba

Vsebina strani ni podprta v drugih jezikih.
Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Najpomembnejša enačba na svetu je zavajajoč in precej dvoumen naslov. Po Feynmanu je samo: the most remarkable formula in mathematics.

Morda torej Najpomembnejša enačba v matematiki ali pa samo Eulerjeva identiteta, kajti pod Eulerjevo enačbo (oz. formulo) sta znani dve drugi.

Če smo že pri slavnih enačbah, je za večino ljudi dosti bolj poznana E=m*c2, za matematike bi se pa našla še kakšna! --andrejj 09:50, 29 jul 2004 (CEST)

Za druga področja ne vem, ampak v matematiki je PMSM Eulerjeva enačba po lepoti brez konkurence. Človek si reče "a, no ja, potem pa ima vse skupaj res nek smisel" - podobno kot pri božjem napisu na tisti gori v Štoparskem vodniku. :-) --romanm 14:58, 29 jul 2004 (CEST)
Ja, ampak potem je to Najpomembnejša enačba na svetu v matematiki, kajti fiziki bi gotovo stavili na Einsteinovo enačbo, slavisti pa na Gnoj = zlato... Kaj pravi na to Peterlin? --andrejj 15:19, 29 jul 2004 (CEST)
Pravzaprav se nikoli nisem spraševal o tem, katera je najpomembnejša enačba v fiziki, ampak takole na hitro in ne posebej premišljeno bi se verjetno odločil za drugi zakon termodinamike, ki sicer ni videti tako impresiven kot Einsteinova zveza, nosi pa sporočilo o tem, zakaj je čas za osnovne delce obrnljiv, za makroskopske pa ne. Matematikom sicer nikakor ne bi želel jemati najpomembnejše enačbe, vseeno pa imam glede naslova nekaj pomislekov. Prvič, vrednost Wikipedije vidim v tem, da jo preiščejo iskalniki, kot sta Google ali Najdi.si, in z vsebino postrežejo podatkov željnim iskalcem, ki sicer ne vedo zanjo. Zato da je dobro, če so gesla taka, da jih bo kdo iskal, in >>Najpomembnejša enačba na svetu<< se mi ne zdi posebej dober zgled te vrste. Vsaj sam ga v tej obliki ne bi šel nikoli iskat, dopuščam pa, da je to zgolj posledica moje pomanjkljive matematične izobrazbe in da se matematiki takoj v prvem letniku naučijo, katera enačba je najpomembnejša. Drugi, bolj lepotni kot vsebinski pomislek pa je, da izraz namiguje na to, da gre iskati druge, še pomembnejše enačbe, kvečjemu nekje nad Zemljinim površjem. Tudi meni se zdi kot geslo primernejša Eulerjeva identiteta, mnenje o njeni pomembnosti pa bi prihranil za telo članka. --Peterlin 15:51, 29 jul 2004 (CEST)
Se strinjam z obema. A prestavimo? --romanm 16:17, 29 jul 2004 (CEST)
Sem za! --andrejj 16:21, 29 jul 2004 (CEST)