Plačilo za klikanje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Skoči na: navigacija, iskanje

Kratica PTC pomeni »Paid To Click« kar lahko prevedemo kot »plačani za klikanje«. Gre za klikanje na oglase ki jih oglaševalci oglašujejo na spletnih straneh. Nekdo se ritorej odloči, da bo oglaševal svoj izdelek, storitev ali karkoli drugega. Poišče spletno stran, ki je namenjena oglaševanju in začne oglaševati na spletu. PTC stran oglašuje določeno stvar ali storitev, za katero je oglaševalec plačal določeno vsoto denarja. Prodajajo se nekakšni oglaševalski paketi za klik in če PTC stran dobi 100$ od paketa, polovico nameni tistim, ki klikajo na oglase. Plačilo za posamezni oglas se giblje med (0,005$) in (0,01$) za klik.

Kar zaslužimo, se nam prenaša na uporabniški račun na PTC strani. Podatki o zaslužkih so vedno dosegljivi in jih lahko kadarkoli pogledamo. Ko dosežemo minimalno vsoto denarja, ki je potrebna za izplačilo na PTC strani, lahko zahtevamo izplačilo, in stran nam nakaže znesek na spletni račun v času, ki je naveden v pogojih strani. Najbolj pogost in znan spletni račun je paypal.

Kakšne PTC strani so zanesljive?[uredi | uredi kodo]

Imeti morajo skladno razmerje med cenami za klik, oglaševalskimi pakete, in številom reklam za ogled. Stran mora imeti forum in administratorja, ki odgovarja na vprašanja in pritožbe uporabnikov, ki jih seveda ne sme biti veliko. Zanesljiva ptc stran ima redna izplačila in mora nuditi tudi druge možnosti zaslužka.

Na spletu je 90% PTC strani, ki obstajajo z namenom ogoljufati uporabnika. Po navadi se zgodi, da stran kar naenkrat neha delovati, zato je potrebno biti pazljiv pri zgornjih ugotovitvah.

Druge možnosti zaslužka[uredi | uredi kodo]

Svoj račun lahko nadgradimo v »premium membership« kar vam prinaša možnost ogleda več oglasov, takojšnje izplačilo, najemanje t.i. »refferalov« ali posrednikov, od katerih tudi vi lahko dobite delež denarja. Podložnike lahko pridobimo tudi tako, da jih povabimo na določeno PTC stran. Če se vi prijavite pod nekoga, ki vas je pripeljal na določeno stran to pomeni, da bo od vašega klikanja imel del denarja. Princip je nekako takšen kot mrežni marketing. Ko se vi prijavite na stran pod nekoga, ki vas je tja pripeljal, pa potem lahko tudi vi povabite svoje prijatlje, znance ali kogarkoli, ki ga taka stvar služenja denarja zanima.

Druge možnosti, za zaslužek pa so tudi še razni jackpoti. To je nekakšna loterija, kjer lahko kupiš srečko in če imaš srečo dobiš določeno vsoto denarja. T.i."Clicking poti« pa delujejo tako, da PTC stran vsak dan nekaj denarja od klikanja (100$) nameni enemu od tistega, ki je na določen dan poklikal vse oglase.

Opombe in reference[uredi | uredi kodo]

Zunanje povezave[uredi | uredi kodo]