Osnutek:Vida Macura Maglica

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
  • Komentar: Kot prvo Wikipedija ni mesto za kakršno koli propagando in oglaševanje ter ni ponudnik spletnega prostora za zasebne domače strani.
    Objavljeni viri niso ustrezni, saj so vsi le bežne omembe subjekta. — GeographieMan[~MSG~] 16:16, 19. februar 2024 (CET)


Vida Macura Maglica, ustanoviteljica Extreme Training®, inovatorka, vzornica, 1. november 1983, Koper.

Vida Macura Maglica, rojena 1. novembra 1983 v Kopru, je že od malih nog vpeta v športno okolje. Njena strast do športa, ki jo je dodatno spodbudil stric Dušan Macura, priznani športni pedagog in trener karateja, ima globoke korenine v družinski dediščini. Vida je odrasla v družini, kjer je športni duh vedno prevladoval, z bratrancem Sandijem Lovričem, sinom Martina Lovriča in nečakom njene mame Ružice Macura (rojene Lovrič), ki je prav tako izstopal kot uspešen športnik.

Njena zgodnja izpostavljenost športu je pripomogla k njenemu razvoju v večkratno državno prvakinja v karateju (športne borbe), večkrat osvojeni naslovi na Evropskih kupih, kasneje pa je pridobila črni pas, kar je le še poudarilo njeno predanost in spretnost v tem borilnem športu. Vida je pridobila tudi formalno izobrazbo na Fakulteti za šport v Ljubljani, kar je okrepilo njeno tehnično znanje in pedagoške sposobnosti. Vida je ena izmed osebnih trenerk s pridobljeno licenco za kondicijskega trenerja 2. stopnje. Za pristop k opravljanju licence kondicijskega trenerja mora oseba izpolnjevati visoke standarde profesionalnega športnika..[1].

Leta 2012 je Vida začela skupno pot s Simonom Maglica, s katerim je ustvarila družino in skupaj razvila blagovno znamko Extreme Training®, inovativno fitnes aplikacijo, namenjeno ženskam. Ta aplikacija je pridobila veliko priljubljenost, saj je do leta 2022 pritegnila več kot 30.000 ženskih uporabnic. Extreme Training® je registriran pri Evropskem uradu za intelektualno lastnino (EUIPO), kar potrjuje originalnost in inovativnost pristopa[2].

Extreme Training® je registriran pod določeno številko pri Evropskem uradu za intelektualno lastnino (EUIPO), kar je pomemben mejnik v njeni podjetniški poti. Ta registracija ne samo da potrjuje originalnost in inovativnost Vidinega pristopa, ampak tudi daje njenemu delu dodatno legitimnost in prepoznavnost.

Extreme Training® je inovativen pristop k fitnesu, ki izstopa po svoji edinstvenosti in učinkovitosti. Programi vadbe, ki jih je oblikovala Vida, so namenjeni ženskam vseh starosti in življenjskih obdobij, vključno z nosečnicami, ženskami v poporodnem obdobju in starostnicami. Njena aplikacija je zasnovana tako, da deluje kot osebni trener na domu, ponuja pa tudi prehranske nasvete in recepte, ki so prevedeni v več jezikov. Z več kot 1.825 zdravimi prehranskimi predlogi in recepti, aplikacija služi kot celostni vir za zdrav in aktiven življenjski slog[3].

Njen pristop k treningu in prehrani temelji na obsežnem znanju in izkušnjah kot profesionalni športnici in trenerki. Vida si prizadeva omogočiti ženskam, da v najkrajšem možnem času dosežejo maksimalne rezultate. Aplikacija Extreme Training® deluje kot osebni trener na domu, ponuja prehranske nasvete in recepte, prevedene v več jezikov.

Poleg tega je Vida aktivna v družbenih medijih, kjer deli svoje znanje in izkušnje, s čimer krepi svojo prepoznavnost in vlogo vzornice. Njena zavezanost k spodbujanju zdravega življenjskega sloga se odraža v njenem delu. Zaradi uspeha svoje aplikacije in programa je bila leta 2022 povabljena med 10 najboljših profesionalnih fitnes trenerjev na Dubai Active Industry in je nastopila tudi na Rimini Wellness v letu 2023[4].

Vidina športna kariera v karateju je bila zaznamovana z izjemnimi dosežki. Že od mladosti, ko je začela s treningi karateja pri sedmih letih, je kazala izjemen talent in predanost temu športu. Svojo strast do športa je prenesla v konkurenčne arene, kjer je osvojila več državnih in mednarodnih naslovov. Vidini nastopi na evropskih pokalih v karateju, kjer je tekmovala proti športnikom iz 22 do 25 držav, so ji prinesli številne stopničke in priznanja. Ti uspehi so postavili temelje za njeno prihodnjo kariero kot trenerko in mentorico[5].

Vidina strokovnost in znanje sta bila dodatno potrjena z uspešnim pridobivanjem licence kondicijskega trenerja 2. stopnje na Fakulteti za šport v Ljubljani. To je pokazatelj njenega globokega razumevanja telesne priprave in kondicije, kar ji je omogočilo, da je svoje znanje prenesla na druge. Vida je znana tudi po svojem mednarodnem vplivu v fitnes industriji. V Beogradu je bila priznana kot "Evropska ikona fitnesa", kar je priznanje njenemu vplivu in prispevku k fitnes skupnosti[6].

Poleg športnih uspehov je Vida Macura Maglica znana po svoji vlogi mentorice in vzornice. Svojo strast do športa in znanje deli z drugimi, kar je vidno tudi v njenem delu z mlajšimi športniki in športnicami. Njena sposobnost, da navdihuje in motivira druge, ni omejena le na športne arene, ampak sega tudi v vsakdanje življenje.

Vidin prispevek k športu in fitnesu je široko prepoznan, njeno delo pa je odmevalo tudi v medijih. Njena prisotnost in vpliv sta opazna ne samo v Sloveniji, ampak tudi v mednarodnem kontekstu, kjer je pridobila priznanja in spoštovanje v športni skupnosti.

Vidin prispevek k fitnes industriji je postal še bolj izrazit z razvojem in uvedbo aplikacije Extreme Training®. Ta inovativna aplikacija, ki je bila zasnovana posebej za ženske, združuje personalizirane treninge in prehranske nasvete. Prilagojena pristopa k vadbi in prehrani, ki temelji na individualnih potrebah vsake ženske, sta aplikacijo postavila na svetovni zemljevid fitnes inovacij. Leta 2020 je aplikacija zasedla prvo mesto po inovativnosti med vsemi aplikacijami za zdravje in fitnes, naslednje leto pa je dosegla 6. mesto po številu aktivnih uporabnic po podatkih Googla[7]

Aplikacija Extreme Training® ni le orodje za vadbo, ampak predstavlja tudi skupnost, kjer ženske najdejo podporo in motivacijo. To je še posebej opazno v funkciji aplikacije, ki omogoča uporabnicam, da vidijo, koliko sekund drugih uporabnic trenira z njimi v realnem času. To ustvarja občutek povezanosti in skupnosti, ki je ključen za dolgoročno zavzetost uporabnic k njihovim fitnes ciljem.

Vida je znana tudi po svojem delu kot vzornica in mentorica v športni skupnosti. Njena prisotnost na družbenih omrežjih in v medijih ni samo platforma za deljenje njenih strokovnih znanj, ampak je tudi sredstvo za navdih in motivacijo širše skupnosti. Njena zavezanost k spodbujanju aktivnega in zdravega življenjskega sloga presega meje fitnesa in športa, saj se dotika tudi širših tem o zdravju in dobrem počutju.

Vidin vpliv in dosežki so bili priznani na svetovni ravni. Leta 2022 je bila povabljena kot ena izmed desetih najboljših profesionalnih fitnes trenerjev na svetovnem dogodku Dubai Active Industry, leta 2023 pa je nastopila na sejmu športa in wellnessa Rimini Wellness kot edina Evropejka[8]

  1. »Mr. Olimpia'lar ve Dünya Starlarının Antrenörleri İstanbul'a geliyor«.
  2. »World Sports İstanbul Fuarı'nın açılışı gerçekleştirildi«.
  3. »Mr. Olimpia'lar ve Dünya Starlarının Antrenörleri İstanbul'a Geliyor«.
  4. »World Sports İstanbul fuarının açılışı«.
  5. »World Sports İstanbul fuarının açılışı gerçekleştirildi«.
  6. »World Sports Istanbul Fuari'nin Açilisi Gerçeklestirildi«.
  7. »Istanbul'da düzenlenen World Sports Fuarı'nın açılışı yapıldı«.
  8. »Mr. Olimpia'lar ve Dünya Starlarının Antrenörleri İstanbul'a Geliyor«.