Wikipedija:V živo/Wikipedia 20

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search
Wikipedia 20 4x5 design.svg

Wikipedija, prosta spletna enciklopedija, ki jo lahko ureja vsakdo, praznuje 20 let obstoja. 15. januarja 2001 sta jo zagnala Jimmy Wales in Larry Sanger. Angleški različici so se kmalu pridružile različice v drugih jezikih in danes je wikimedijsko gibanje razširjeno po vsem svetu, v več kot 300 jezikih.

Ob okrogli obletnici pripravljajo skupnosti po svetu številne dogodke, žal zaradi epidemiološke situacije predvsem virtualne.

Glavni dogodek v organizaciji Fundacije Wikimedia bo prenašan v živo na platformah Youtube in Facebook v petek, 15. januarja 2021 ob 17h:

V Sloveniji bo virtualni dogodek prenašal Ljudmilin laboratorij, na Youtube. Wikipedisti, ki soustvarjamo Wikipedijo v slovenskem jeziku in sorodne vsebine, člani Uporabniške skupine Slovenski wikipedisti smo ob tej priložnosti za različne medije predstavljali projekt, odzivi bodo zbrani na tej strani.

Ostali dogodki po svetu so zbrani na osrednji strani tukaj.

Bi pomagali širiti glas? Grafično podobo lahko uporabite na svoji spletni strani/časopisu/TV prispevku/videu, simbole v kategoriji na Zbirki lahko poljubno kombinirate.

Slovenska Wikipedija sama je eno leto mlajša, 20. obletnico bo praznovala 26. februarja 2022. Več o tem sledi!

Odzivi v slovenskih medijih[uredi kodo]

Glej tudi[uredi kodo]