Wikipedija:Predlogi za izbrani članek/Geografija Slovenije

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Geografija Slovenije[uredi | uredi kodo]

--Andrejj 23:16, 9 avgust 2006 (CEST)

Pinky se je superlepo potrudila in že vnešena vsebina povzroča, da je članek že danes privlačen in kakovosten; a tema je sila kompleksna in obsežna ter zato zahteva še marsikateri podatek, če naj si bralec popolno predstavlja okoljske značilnosti našega sveta pod Alpami. PMM nam bo vzelo še mesece (leta?) časa, da bomo ob vztrajnem delu članek pripeljali do celovitosti. | Tcie 06:00, 10 avgust 2006 (CEST)

Morda gledaš nekoliko preveč strokovno? Jasno je, da lahko o temi napišeš knjigo ali dve. Po moje že zadošča našim kriterijem, morda še kaj slik.--Andrejj 08:30, 10 avgust 2006 (CEST)

Niti ne, da želim zelo strokovno besedilo, se seveda zavedam, da enciklopedija niti slučajno ni strokovna publikacija, pač pa je namenjena bralcem, ki o pojmu vedo sila malo in mora kot taka biti dovolj enostavna. Govorim bolj o tem, da posameznih poglavij bolj ni, kar je razumljivo, ker en sam avtor v tako kratkem času takšno količino poglavij pač težko spravi skupaj. Kar je že napisala Pinki, je vseh pohval vredno, a nekdo mora dopisati še zlasti del o družbeni geografiji, torej značilnosti naselij in prebivalstva, kako slednje vpliva na okolje, nato pa še nekoliko o vplivu rastlinstva in živalstva na slovenski prostor; pa seveda slikovni materiali, ki sem jih že obljubil avtorici, a zaenkrat še nisem prišel do tega, terja še fotografski izlet ali tri po naši deželi :) . In seveda še vsaj osnovno regionalno delitev Slovenije ter kratek opis njenih makroregij, to so velike enote, kot je npr. Panonska Slovenija. | Tcie 16:42, 10 avgust 2006 (CEST)
Glede vsebine se strinjam s Tcie. Članek bi bilo treba tudi slogovno nekoliko preoblikovati: dodati infopolje, viri naj bodo našteti s php.cite ali na koncu članka, geografske koordinate in meje združiti ipd. Za zgled je lahko npr. en:Geography of India. Mimogrede, zakaj ima članek škrbinsko oznako? --Eleassar pogovor 12:49, 22 november 2006 (CET)