Wikipedija:Predlogi za brisanje/Predloga:Barvnapov

Iz Wikipedije, proste enciklopedije
Jump to navigation Jump to search

Predloga:Barvnapov[uredi kodo]

Predloga:Barvnapov(uredi pogovor povezave zgodovina)

Predlagam izbris predloge. Povezave v Wikipediji so bodisi rdeče bodisi modre, vse ostalo barvanje povezav pa je morda na oko všečno, nima pa nobenega globljega pomena in kot tako samo bega bralce ter jim preprečuje, da bi ugotovili, ali članek že obstaja ali ne. --Eleassar pogovor 10:29, 13 april 2007 (CEST)

  • Ne strinjam se z uporabo barvnih notranjih povezav, ker bi sicer wp. lahko kmalu postala »Tokio-by-night«, t.j. bi se odmaknila od enotnega sloga. Morda bi se zares izjemoma tovrstna slogovna opcija pojavila kje, vendar obstaja možnost, da bi nekateri urejevalci začeli pretirano uporabljati. Torej, moje stališče je v tem slogovnem primeru konservativno.
  • Kljub temu pa se mi ne zdi smiselno brisati predloge, saj vsebuje informacijo o tem, kako v wiki-ju narediti to barvanje. PMM ima predloga teoretično, ne pa tudi za našo wp. praktične vrednosti.
  • Za izbris glasujem, če bo v kakšnem prispevku zapisano, kako se naredi barvanje.

lp., Ziga 11:17, 13 april 2007 (CEST)

Mislim, da trenutno ni nobene potrebe po barvanju, pa veliko možnosti neprimerne uporabe. Če bo barvanje povezav kje res utemeljeno, lahko kontaktiraš uporabnike, ki smo sodelovali pri izdelavi predloge, in ti seštrikamo novo. --Eleassar pogovor 11:24, 13 april 2007 (CEST)
  • Popolnoma se strinjam s tvojim prvim stavkom. Gotovo pa si kdaj pogledal na en:Wikipedia:Colours, meni včasih pride prav. Torej bi tudi mi lahko imeli kakšno stran a la Wikipedija:Barve in morda na kakšni podstrani zapisali, kako se čemu streže? Ziga 12:00, 13 april 2007 (CEST)
  • Meni se zdi, da morajo biti notranje povezave dveh standardnih barv, modre in rdeče. Torej sem za brisanje. --Tone 15:28, 13 april 2007 (CEST)


Ni mi jasno, po kakšnem ključu so bile kategorijam ogroženosti pripisane različne barve. Gotovo bi se dalo to urediti na drugačen način, recimo s preureditvijo tabele in s spremembo ozadja celice namesto barve fonta povezave; ali še bolje, s preureditvijo besedila. Sporočanju informacij z barvami se je namreč zaradi večje dostopnosti uporabnikom (barvno slepi, besedilni brskalniki) treba izogibati. Skratka, pmm neutemeljeno spreminjanje barve povezav.
Z Žigovim predlogom za prevod en:Wikipedia:Colours pa se strinjam. --Eleassar pogovor 17:56, 13 april 2007 (CEST)

Z Žigovim in Dejanovim predlogom se strinjam, torej prepričali ste me do tega, da sem nevtralen, izbrisati predloge pa tudi ni treba. lp, --Miha 19:04, 14 april 2007 (CEST)

Izbris je potreben, da preprečimo neprimerno uporabo. --Eleassar pogovor 15:13, 17 april 2007 (CEST)

Torej brišimo. Poskusimo pa enkrat spisati članek o wiki-barvah. Ziga 15:11, 21 april 2007 (CEST)

Izbrisano. Zaenkrat sem vsebino premaknil v Wikipedija:Barve, po prevodu angleškega članka se vsebina lahko umakne. --Burek 14:23, 5. september 2007 (CEST)