Wikipedija:Predlogi za brisanje/Polica, Grosuplje

Iz Wikipedije, proste enciklopedije

Polica, Grosuplje[uredi | uredi kodo]

Avtor izvirnega teksta zahteva izbrisanje članka, ker se ne strinja z dogovori o poimenovanju krajev, ki imajo ista imena (Kraj, Občina oz. Kraj, Kraj). V primeru dogovora o brisanju predlagam, da se naredi podobno kot v tem primeru - izbris prispevka in blokada uporabnika zaradi kršenja pravil. Uporabnik se zaveda, da se je ob predložitvi besedila strinjal s: Ne dodajajte besedila, če nočete, da se neusmiljeno ureja in prosto razširja.. LP, --Klemen Kocjančič (Pog. - Talk) 07:23, 14 julij 2006 (CEST)

Proti brisanju. --Andrejj 07:21, 14 julij 2006 (CEST)
In zagotovo proti blokadi tega avtorja, za druge ne rečem ... --Andrejj 07:24, 14 julij 2006 (CEST)
PROTI. Ni potrebe, da bi zaradi imena članka kdo postal kalimero. --Ziga 15:26, 24 julij 2006 (CEST)

PROTI brisanju vsebine. Poimenovanje in morebitno razbitje na več člankov pa je lahko stvar debate. --romanm (pogovor) 00:50, 25 avgust 2006 (CEST)

Stališče uporabnika Tuma[uredi | uredi kodo]

Probem[uredi | uredi kodo]

Napisal sem članek o vasici Polica, ki ga je Klemen Kocjančič takoj in upravičeno razdelil na dva dela in tudi sicer napravil nekaj dobrodošlih popravkov. Z enim izmed njih se nisem strinjal in se tudi danes ne, namreč: klikneš geslo "Polica" in prikaže se "polica, del pohištva". To je geslo škrbine članka, ki ga je napisal Klemen, vsebuje samo en stavek in naslednja podgesla: - polica (pohištvo), - polica (gora), - polica (terasa), - polica (zavarovanje), - Polica, Grosuplje, - Polica, Naklo. Vsa podgesla so še neobdelana razen mojega prispevka o vasi Polica v občini Grosuplje. Z naslednjim klikom se seveda pride do želene Police.

V dopisovanju s Klemnom sem predlagal, da se pravilo o razločitvi delno modificira, namreč: za vse "police" in "Police" se najpreje s klikom vedno odpre "Polica" in nato uporabnik sam izbira med podgesli. Kot primer sem navedel geslo "Podgrad" (vem, da primer ni čisto identičen z mojim, rešitev pa lahko velja tudi za moj primer).

Klemna se prosil, da naj članek izbriše, če moji želji ni mogoče ugoditi. Zapletlo se je, ker se Klemen pogosto na pogovore ne odziva, zato sem članek naivno izbrisal sam. Končno sem edini avtor članka, ki je bil na spletu le eno uro.

Klemnu sem po več dopisih ponovno predlagal izbris - to pot dveh člankov: "Polica" in "Župnija Polica". Vzrok (ki ga do sedaj še nisem navedel): mnenja sem, da Klemen nastopa preveč absolutistično in da se preveč vtikuje v delo avtorjev.

Primer: - naslov "Zgodovina" v članku "Župnija Polica" je nepotreben, vendar mi ga Klemen ne pusti odstraniti, - pišem o sv. Jakobu in priložim fotografijo cerkve sv. Jakoba. Klemen stavi fotografijo v infobox z napisom Župnija Polica, v katerem so sistematični podatki o tej župniji. Ne pusti moje rešitve, mnenja sem namreč, da cerkev sv. Jakoba ni župnija sv. Jakoba.

Vse najino dopisovanje najdete pod "Uporabnik Tuma" in "Uporabnik Klemen Kocjančič". Kaj mi pomeni vasica Polica, lahko vidite na http://www.tuma.si.

Neke vrste blokado sem sam predlagal, kajti Klemnu sem napisal: "Oglasim se, ko bo klemenpedija.si postala svobodna in prosta wikipedija.si".


Moj predlog[uredi | uredi kodo]

Izbris člankov "Polica" in "Župnija Polica", - če ni mogoče s prvim klikom dobiti najpreje splošno "Polica" (in ne "polica, del pohištva), - če (brez kakršnega koli pojasnila) ne morem po svoji volji urejevati svoje članke.

Nadalje predlagam, da se v bodoče pri razločitvah ne piše Polica, Naklo ali Polica, Grosuplje, ampak bolj razumljivo: Polica (občina Grosuplje) ali: Polica pri Grosuplju ali: Polica v občini Grosuplje. Takega mnenja je tudi moj lektor.

Lep pozdrav! Tuma 20:57, 16 julij 2006 (CEST)

Glede Klemna glej pod lipo. Za prestavitev strani lahko uporabiš Wikipedija:Želene prestavitve. Za poimenovanje odpri novo razpravo na WP:DOP ali pod lipo. Sicer pa sem proti brisanju vsebine. --Eleassar pogovor 23:10, 16 julij 2006 (CEST)